Device-uriReview-uriTehnologieTelefoane

[Review] ASUS Zenfone Zoom S

Zenfone Zoom S este primul smartphone cu camera duala al companiei taiwaneze ASUS si totodata succesorul smartphone-ului lansat anul trecut Zenfone Zoom. Smartphone-ul se remarca in special prin sistemul dual de camere foto, prin constructia sa si prin bateria imensa de 5.000 mAh. Telefonul mai este cunoscut drept Zenfone 3 Zoom.

Zenfone Zoom S mi-a fost acordat pentru un review in limba romana de catre ASUS Romania.

Specificatii ASUS Zenfone Zoom S

  • display AMOLED de 5.5 inch, FULL HD, protectie ecran Gorilla Glass 5;
  • Android 7.1.1 Nougat customizat cu ZenUI 4.0;
  • procesor Qualcomm Snapdragon 625 de tip octa-core de 2GHz;
  • 4GB RAM si 64 memorie interna;
  • Dual 12 MP, (25mm, f/1.7, OIS (4 axe)& 59mm, f/2.8), laser/phase detection autofocus, zoom optic 2.3x, dual-LED (dual tone) flash
  • camera de selfie de 13MP, deschidere f/2.0;
  • baterie de 5.000 mAh;

Puncte PRO

  • camera foto demna de un flagship;
  • baterie care ofera o autonomie mare;
  • display de buna calitate;
  • hardware puternic;

Puncte Contra

  • lipsa Wi-Fi ac;
  • incarcarea este destul de lenta;

Unboxing, Ambalaj si Accesorii ASUS Zenfone Zoom S

Pachetul este unul traditional ce include urmatoarele lucruri: telefonul, o pereche de casti de foarte buna calitatea, dopuri de diferite dimensiuni, un cablu USB Type-C la USB normal, o husa de protectie din silicon, un incarcator de 5V~2A, un manual cu instructiuni si certificatul de garantie.

ASUS Zenfone Zoom S - Ambalaj, Accesorii, Unboxing

Design, Display si Conectivitate

Zenfone Zoom S este un smartphone aratos, solid, ce se prezinta cu un corp unibody din metal si cu un display AMOLED de 5.5 inch FULL HD, ce ocupa aproximativ 71% din suprafata totala a acestuia. Reproduce exact culorile, negrul este intens, unghiurile de vizualizare sunt mari, iar luminozitatea este ridicata.

Pe partea dreapta sunt pozitionate butoanele de volum si de power, ce sunt destul de rigide, iar pe partea stanga slotul combo, SIM1+SIM2/SIM+micro SD Card. La baza regasim difuzorul, care emite un sunet clar si de o intensitatea ridicata, portul USB Type-C, un microfon si jack-ul de 3.5mm.

Pe spate este pozitionat sistemul dual de camere foto, care iese in relief fata de linia generala a telefonului, dual-LED Flash-ul, laser-ul autofocus si senzorul de amprente, ce deblocheaza in mai putin de o secunda. Pot fi observate atat in partea superioara, cat si in partea inferioara niste zone de plastic unde au fost integrate antenele. Avand urmatoarele dimensiuni 154.3 x 77 x 7,9 mm si o greutate de doar 170 de grame, Zenfone Zoom S este un telefon chiar comod ce se manevreaza foarte usor cu o mana.

In ceea ce priveste conectivitatea, telefonul vine cu suport LTE Cat.4, ceea ce permite viteze de descarcare pe date mobile de pana la 150 Mbps si viteze de upload de pana la 50 Mbps. De asemenea, telefonul mai vine cu Wi-Fi 802.11 in standardul b/g/n, Blueooth 4.2 si GPS cu GLONASS, BDS, A-GPS. Ce as sesiza la capitolul conectivitate este lipsa standardului ac pentru Wi-Fi, care mie unul mi se pare important in 2017.

Hardware

Vine cu un hardware destul de puternic, caracteristic un telefon midrange, adica cu un procesor Qualcomm Snapdragon 625 de tip octa-core de 2.0 GHz, cu 4GB RAM si cu 64GB memorie interna extensibila printr-un micro SD Card de pana la 2TB. De asemenea, cei care cumpara telefon primesc cadou 100GB spatiu de stocare pe Google Drive timp de 2 ani.

Rezultate benchmark-uri:

  • Antutu: 63.483 puncte;
  • GeekBench 4: 877 puncte single-core si 3886 puncte multi-core;
  • Quadrant: 18.262 puncte;

Camere foto

Sistemul principal este alcatuit din doi senzori de 12MP, unul wide angle ce are o distanta focala de 25mm, stabilizare pe 4 axe si o deschidere f/1.7 si unul telephoto ce are o deschidere f/2.8 si o distanta focala de 59mm. Vine cu focalizare Dual-Pixel PDAF, cu laser autofocus, cu un dual-LED Flash si este capabil de zoom optic 2.3x.

Asa cum ne-a obisnuit ASUS, primim o multime de moduri pentru camera precum: Auto, Manual, HDR Pro, Infrumusetare, Super Rezolutie, Copii, QR code, Noapte, Efece, Selfie, Animatii GIF, Panorama, Miniatura, Time Rewind, Stergere Inteligenta, Zambete, slow motion, Time Lapse si Portret.

Fotografiile realizate le consider a fi foarte reusite, focalizarea este extrem de rapida si precisa datorita tehnologiei Dual Pixel, iar nivelul detaliilor se pastreaza chiar si atunci cand faci zoom optic 2.3x. Ce am observat insa este faptul ca are tendinta in anumite momente de a creste excesiv ISO-ul. Cine stie, poate o actualizare software va rezolva aceasta problema.

Camera frontala este de 13MP, are o deschidere f/2.0, stie sa filmeze FULL HD si realizeaza selfie-uri bune.

Poze realizate cu telefonul:

Videoclipuri realizate:

Video 4K(link);

Video 4K realizat cu Zoom Optic 2.3x(link);

Video FULL HD(link);

Video FULL HD realizat cu Zoom Optic 2.3x(link);

Software

Zenfone Zoom S ruleaza in prezent Android 7.1 Nougat customizat cu ZenUI 4.0, cea mai noua interfata de la ASUS. ZenUI 4.0 are un aspect mult mai curat, mult mai inteligent si mult modern fata de versiunea anterioara.

Primim posibilitatea de a seta teme, un asa numit Game Genie care ofera un boost de performanta telefonului in jocuri si totodata posibilitatea de a inregistra si de a face Live-uri si Twin Apps, prin care poti crea copii ale aceeasi aplicatii pe telefon asftfel incat sa poti sa ramai conectat la doua conturi de social media simultan de exemplu.

Functia ZenMotion este prezenta si pe Zenfone Zoom S prin care sa aprinzi sau sa stingi ecranul printr-o dubla atingere a ecranului sau sa deschizi o anumita aplicatie prin desenarea pe ecranul stins a unei anumite litere.

Imediat dupa primul boot veti regasi urmatoarele aplicatii: suita Google, Do it Later, File Manager, Laser Rule, MiniMobi, PhotoCollage, Quick Memo, Sound Recorder, Weather, WebStorage, ASUS ZenFit, Zen Circle, Beauty Live, Mobile Manager, Need for Speed No Limits, SimCity, Facebook, Messenger si Instagram.

Baterie si Autonomie

ASUS le da clasa celorlalte companii de smartphone-uri la capitolul baterie. Intr-un corp de doar 7.9mm, ASUS a reusit sa introduca in Zenfone Zoom S o baterie impresionant de mare de 5.000 mAh. Ca o comparatie, HTC U11(review) care are vine tot cu un display de 5.5 inch si care are urmatoarele dimensiuni 153.9 x 75.9 x 7.9 mm integreaza o baterie de doar 3.000 mAh.

In testul de utilizare continua, am stat atat pe 4G, cat si pe Wi-Fi, am avut luminozitatea data pe Automat si am reusit sa obtin o autonomie „Screen on Time” de 10 ore si 31 de minute. Ce am facut in aceste 10 ore? Am folosit telefonul pentru Waze, am stat pe Facebook, Instagram, am facut browsing si m-am uitat la video-uri pe Youtube.

Ce nu mi-a placut insa este incarcarea bateriei, care se realizeaza destul de lent, undeva la aproape 3 ore. As fi preferat sa fie implementata pe telefon tehnologia de incarcare rapida de la Qualcomm, Quick Charge 3.0.

Rezultate teste:

  • Utilizare continua SoT: 10 ore si 31 minute(10% baterie ramasa);
  • Video Playback: 15 ore si 39 de minute(10% baterie ramasa);

Concluzii Review si Pret ASUS Zenfone Zoom S

ASUS Zenfone Zoom S il consider a fi un telefon reusit din aproape toate punctele de vedere, mai ales din punct de vedere al camerei foto si al bateriei. Mi-ar fi placut ca telefonul sa aiba standarul ac pe Wi-Fi, iar incarcarea bateriei sa se realizeze mai rapid. Poate fi gasit in oferta eMAG la un pret de 2.099 LEI(link).

Fotografii

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: