HTC
HTC

In ultima vreme se tot specula faptul ca Google ar putea cumpara compania taiwaneza HTC. Astazi a iesit la iveala faptul ca este vorba doar despre un accord de cooperare in valoare de 1,1 miliarde de dolari.

Acordul prevede faptul ca o o parte din angajatii HTC, care in prezent lucraza impreuna cu Google pentru a dezvolta smartphone-urile Pixel, se vor alatura companiei Google. De asemenea, Google va primi o licenta non-exclusiva asupra proprietatii intelectuale a HTC.

“HTC este un partener vechi al Google, și a creat unele dintre cele mai frumoase dispozitive premium de pe piață. Suntem încântați, și abia așteptăm să primim membrii echipei HTC care ni se vor alătura la Google pentru a alimenta inovația și dezvoltarea viitoarelor produse de hardware de larg consum.”,a declarat Rick Osterloh, Senior Vice President al diviziei Hardware de la Google. 

Tranzactia sprijina business-ul de telefoane HTC, ofera o mai mare eficienta operationala si flexibilitate financiara si sprijina cresterea VIVE si investitia in IoT, AR si AI.

In ceea ce priveste Google, acest acord intareste angajamentul fata de domeniul smartphone-urilor, permite dezvoltatea gamei Pixel in colaborare cu compania taiwaneza si sprijină nivelul general de investiții în dezvoltarea incipientei sale divizii de hardware.