Cat tine bateria pe Huawei Mate 20 Pro

Cat tine bateria pe Huawei Mate 20 Pro sau Ce autonomie a bateriei obtii pe Huawei Mate 20 Pro, sunt doua dintre intrebarile pe care le vor pune cei care vor vrea sa isi achizitoneze cel mai nou smartphone de tip flagship al celor de la Huawei.

Smartphone-ul mi-a fost acordat spre review timp de trei saptamani de catre cei de la Orange prin programul Orange Smartphone Tester. Poate fi achizitionat din oferta Orange.ro la un pret de 399 euro cu abonament Orange Me 45 sau la un pret standard de 999 euro(link achizitie).

Vezi si Cum fotografiaza si filmeaza Huawei Mate 20 Pro

Mate 20 Pro integreaza o baterie imensa de 4.200 mAh, mai mare decat cea de pe Galaxy Note9 (care are la fel un ecran de 6.4 inch) cu 200 mAh. Ce este interesant in cazul acestei baterii este faptul ca vine cu tehnologia de incarcare rapida SuperCharge, ce va incarca telefonul cu pana la 40W. Ca sa va faceti o idee, 0-70% se va realiza in doar 30 de minute, iar 0-100% in aproximativ o ora.

De asemenea, telefonul suporta incarcare wireless de pana la 15W, cat si incarcare reversibila, astfel ca vei putea incarca cu usurinta alte telefoane cu tehnologia de incarcare wireless, doar prin suprapunerea celor doua telefoane.

Pe tot parcursul utilizarii handset-ului am avut dezactivat Always-On Display-ul, ecranul a fost setat pe rezolutia WQHD+, iar luminozitatea a fost data pe automat. Intr-o sesiune 100%-10%, folosind telefonul atat pe date mobile 4G+ de la Orange, cat si pe Wi-Fi si folosind aplicatii de social media precum Facebook, Instagram, Reddit, ascultand muzica pe Spotify, facand cateva fotografii si avand un meci de PUBG Mobile(pe care l-am si castigat) am reusit sa obtin o autonomie de 7 ore si 31  de minute SoT(Screen on Time/Timpul in care ecranul a fost aprins), ceea ce este remarcabil pentru un flagship. Ca o comparatie, Galaxy Note9(review), care are tot un ecran Super AMOLED de 6.4 inch, dar o baterie de 4.000 mAh am reusit sa scot o autonomie de doar 4 ore si 58 de minute(10% baterie ramasa). In aplicatia PC Mark 2.0, in testul Work 2.0 Battery Life am obtinut o autonomie de 5 ore si 33 minute.

Per total consider ca avand un Huawei Mate 20 Pro, nu vei mai tine cont de procentajul bateriei si nu iti vei mai face griji ca in timpul zilei vei putea ramane fara baterie. Iar daca vei dori sa prelungesti durata bateriei vei putea activa unul dintre cele doua moduri de economisire: Power Saving Mode sau Ultra Power Saving Mode. Mai avand 30% din baterie, activand primul mod ti se va prelungi durata de viata a bateriei cu circa 11 ore si 50 minute, iar activand cel de-al doilea mod durata de viata va creste cu inca 29 de ore si 9 minute.