Cum fotografiaza si filmeaza Huawei Mate 20 Pro / Cum face fotografii Huawei Mate 20 Pro

Timp de circa trei saptamani am ocazia sa testez prin intermediul programului Orange Smartphone Tester, unul dintre cele mai noi smartphone-uri de tip flagship, Huawei Mate 20 Pro.

Huawei Mate 20 Pro poate fi achizitionat din oferta Orange.ro la un pret de 399 euro cu abonament Orange Me 45 sau la un pret standard de 999 euro(link achizitie).

Cum fotografiaza Huawei Mate 20 Pro

Primim un sistem triplu de camere foto, alcatuit dintr-un modul de 40MP wide-angle/normal cu diafragma f/1.8 si distanta focala de 27mm, un modul ultra wide-angle de 20MP cu diafragma f/2.2 si distanta focala de 16mm si un modul telephoto de 8MP cu diafragma f/2.4 si distanta focala de 80mm.

Camera foto de 40MP va fi setata inca de la configurarea telefonului pe rezolutia de 10MP, astfel incat sa poti realiza zoom optic. Am fost surprins de camera ultra wide-angle, care in comparatie cu cea de pe LG G7(review) sau chiar ASUS Zenfone 5(review), nu deformeaza imaginea. Pe de alta parte, cea de-a treia camera cu distanta focala de 80mm va fi folosita pentru realizarea de zoom optic 3x. Exista prezent si un zoom hybrid/zoom optic 5x(un zoom digital ce combina datele camerelor wide angle si telephoto ), realizandu-se fotografii cu o distanta focala de 135mm.

Primim si capabilitate Master AI, prin care telefonul va detecta automat anumite scene si va ajusta automat luminozitatea, saturatia culorilor, contrastul si multe alte detalii. De asemenea, Mate 20 Pro stie sa realizeze si fotografii de tip macro de la o distanta de 2.5cm. Am folosit mereu telefonul cu Master AI-ul activ, iar luminozitatea, contrastul si culorile au fost mereu reglate corect, astfel ca nu am avut nevoie de o post editare in Snapseed de exemplu.

Primul set de imagini a fost realizat sambata dimineata pe la ora 11 cand cerul era innorat si incepuse chiar sa ploua. Observăm o diferenta intre prima fotografie cu distanta focala de 16mm si restul, in sensul in care are o tenta mai galbuie, in rest nivelul de detalii este ridicat si culorile sunt exacte.

In cel de-al doilea set, putem observa aceeasi manifestare a camerei ultra wide-angle, poza avand la fel, o tenta mai galbuie fata de-a doua. In rest contrastul, culoriile si luminozitatea sunt reglate corect.

Pe timp de luminozitate apar cateva surprize. Camera ultra wide-angle nu stie sa focalizeze foarte bine, iar fotografia cea mai buna din tot setul este cea de 27mm, reproducand culorile exact si fiind bogata in detalii. Pe de alta parte, in fotografiile de 80mm si respectiv 135mm, apare zgotomul, mai ales in cea de 135mm destul de proeminent, iar nivelul de detalii este destul de scazut.

Aici sunt cateva monstre de fotografii realizate cu senzorul wide angle de 27mm:

Atat selfie-uri de tip mod portret, cat si pozele normale de tip potret reusesc sa faca diferenta bine intre fundal si subiectul fotografiat. Mai are momente totusi modul portret de pe camera principala cand taie din subiect.

Cum filmeaza Huawei Mate 20 Pro

In timp ce flagship-uri concurente precum Samsung Galaxy Note9 sau chiar Apple iPhone Xs Max filmeaza 4K la 60 fps, Mate 20 Pro inca filmeaza 4K la 30 fps. Pe de alta parte, handset-ul mai stie sa filmeze 1080p la 60 fps, cat si 720p la 960 fps.

La filmarea 4K am observat ca telefonul se cam chinuie sa focalizeze pe zoom-ul hybrid 5x, iar la filmarea FULL HD 60 fps, cadrele sunt cam lipsite de detalii.

4K:

FULL HD 60 fps:

Slow Motion 960 fps: