Acer
Device-uriReview-uriTehnologieTelefoane

[Review] LG G7 ThinQ

LG G7 ThinQ reprezinta varful de lance al companiei coreene LG si primul smartphone din seria G ce adopta numele ThinQ, creat special pentru identificarea electronicelor de consum, electrocasnicelor si serviciilor LG ce utilizeaza inteligenta artificiala. Device-ul a fost lansat intr-un eveniment special de acum 3 luni si este de asemenea si primul telefon din portoliul LG ce adopta trendul notch.

Pret LG G7 ThinQ

Poate fi gasit in oferta Orange.ro la un pret de 256,69 euro(~1.193 LEI) cu abonament Orange Me 45(link), iar la achizitionarea acestuia primiti cadou o pereche de casti Bluetooth LG Tone PRO.

Specificatii

  • display IPS LCD de 6.1 inch, rezolutie 1440 x 3120 pixeli, aspect 19.5:9 ;
  • sistem de operare Android 8.0 Oreo;
  • procesor Qualcomm Snapdragon 845 de tip octa-core (4×2.8 GHz Kryo 385 Gold & 4×1.7 GHz Kryo 385 Silver)
  • 4GB RAM si 64GB memorie intera, extensibila printr-un micro SD Card de pana la 512GB;
  • camera principala duala: 16 MP (f/1.6, 30mm, 1/3.1″, 1.0µm, OIS, PDAF & laser AF + 16 MP(f/1.9, 16mm, 1/3.1″, no AF);
  • camera de selfie de 8 MP( f/1.9, 26mm);
  • Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, WiFi Direct, hotspot, Bleutooth 5, A2DP, LE, aptX HD,  GPS cu A-GPS, GLONASS, BDS;
  • baterie de 3.000 mAh, ce suporta incarcare rapida;

Puncte PRO

  • poate cel mai bun display realizat de LG;
  • autonomia bateriei;
  • design premium

Puncte Contra

  • camera foto

Design si Display

LG G7 ThinQ este unul dintre cele mai frumoase smartphone-uri lansate de catre gigantul coreean LG de pana acum. Daca ar fi sa fac un top 3 cu cele mai aratoase telefoane LG, pe primul loc ar fi LG G7, pe locul doi LG V30, iar pe locul trei LG G6. La fel ca si modelul precedent, LG G6(review), vine cu marginile de metal si cu sticla atat pe fata, cat si pe spate. Sticla de pe spate, este rotunjita la margini si vine in varianta de culoare Aurora Black, iar sistemul de camere se profileaza un pic fata de linia generala a telefonului. Tot pe spate, sub sistemul de camere regasim si senzorul de amprenta, care deblocheaza device-ul destul de rapid.

Daca la ultimele generatii butonul de power era amplasat in senzorul de amprenta pe spate, de acum acesta poate fi regasit pe partea dreapta a telefonului. De asemenea, asa cum Galaxy S9(review) are un buton special pentru asistentul Bixby, asa si LG G7 are un buton special pentru Google Assistant, acesta fiind amplasat pe partea stanga sub butoanele de volum.

La baza regasim celebrul jack de 3.5mm, la care multi producatori au renuntat, portul USB Type-C si difuzorul audio. Ce este interesant in cazul acestui difuzor audio ar fi faptul ca spatiul intern al smartphone-ului este folosit pe post de camera de rezonanta, amplificand de mai mult de zece ori sunetul fata de un smartphone tipic. La acest capitolul, nimic de comentat, sunetul este tare si este reprodus corect, fara distorsiuni.

LG G7 ThinQ vine cu un IPS LCD de 6.1 inch, ce are un aspect 19.5:9 si o rezolutie 1440 x 3120 si ce reuseste sa ajunga la o luminozitate maxima de 1000 nits – o imbunatatire semnificativa fata de LG G6 care venea cu un diplay de 5.7 inch, rezolutie 1440 x 2880 pixeli si cu un aspect 18:9. Tototdata fata de generatia trecuta capatam si asa numitul notch, acel decupaj din partea superioara a ecranului in care sunt introduse difuzorul, camera de selfie si senzorii de proximitate. Unghiurile de vizualizare sunt bune, luminozitatea este puternica, culorile sunt reproduse corect, iar aplicatiile sunt optimizate bine pentru acest notch.

Hardware

Procesor Qualcomm Snapdragon 845 de tip octa-core, 4GB memorie RAM si 64GB memorie interna, ce poate fi extinsa printr-un SD Card de pana la 512GB. Ruleaza fara probleme jocuri precum Asphalt 9 Legends sau PUBG Mobile.

In Antutu Benchmark am obtinut un scor de 241.279 puncte, fiind pozitionat chiar pe primul loc in clasament. Am incercat sa realizez si un test in Geekbench 4, dar nu am reusit.

Camere foto

Sistemul de camere principale vine intr-un setup cu un senzor de 16 MP cu diafragma f/1.6, combinat cu o camera wide angle de 16MP cu diafragma f/1.9. Am fost nemultumit in acest caz de cateva aspecte: focalizare, lipsa modului portret pentru fotografii si calitatea fotografiilor pe timp de luminozitate scazuta.

Focalizarea este relativ inceata pe senzorul principal non-wide, ma asteptam sa fie implementata tehnologia Dual Pixel Autofocus si sa se renunte la acel laser autofocus. Chiar daca nu a fost implimentata o a doua camera de tip telephoto pentru a fi realizat acest efect de Blur, asa cum regasim pe alte telefoane de tip high-end sau pe midrange-uri precum Huawei P20 lite(review), ma asteptam totusi sa fie introdus la nivel de software acest mod portret asa cum regasim si la Google Pixel 2 de exemplu.

In schimb fotografiile pe timp de zi mi se par a fi bune, contrastul este reglat corect, luminozitatea este destul de ridicata, iar culoriile sunt destul de vii. De asemenea, un lucru pe care l-am sesizat la nivel de filmare pe care acum nu il poti realiza, dar pe pe generatia trecuta puteai, este acela ca in timp ce inregistrai puteai comuta de pe camera standard pe camera wide sau invers. Un lucru pe care il mai apreciez la acest smarphone ar fi aplicatia camerei care ofera posibilitatea reglarii luminozitatii, a ISO-ului si a timpului de expunere a fotografiilor si videourilor.

Poze realizate cu camera standard:

Poze realizate cu camera wide-angle:

Video 4K camera normala:

Video 4K wide angle:

Software

Asa cum era si normal, LG G7 ThinQ ruleaza Android 8.0 Oreo, ce are la baza customizarea LG UX. Fata de generatia trecuta care avea la baza LG UX 6.0, noua interfata mi se pare a fi mult mai aerisita si simpla. Ni se ofera posibilitatea la nivel de software, de customizare a butoanelor de navigare, prin interschimbarea lor si de adaugare de butoane, de reducere a nivelului de albastru al ecranului si de activare/dezactivare a functiei Full Vision, adica de ascundere a acelui notch.

Printre aplicatiile Google mai regasim: QVoice, Quick Help, QuickMemo+, LG Health, Tasks, HD Audio Recorder, FM Radio, LG Mobile Switch, File Manager si Smart Doctor.

Baterie si Autonomie

LG G7 ThinQ include o baterie relativ mica pentru dimensiunea pe care o are, dar surprinzator care reuseste sa faca fata fara probleme unei zi pline. Stand atat pe 4G-ul de la Orange, cat si pe WiFi si folosind aplicatii precum Instagram, Facebook, Snapchat si Youtube am obtinut o autonomie SoT de circa 5 ore si 55 minute.

Daca ar fi sa compar autonomia cu principalul rival din acest segment al flagship-urilor, Samsung Galaxy S9, autonomia lui G7 ThinQ este uimitoare. De asemenea, pentru un spor de autonomie, rezolutia poate fi comutata intre HD+, FHD+ si WQHD+ si activat modul de economisire a bateriei.

Verdict

LG G7 ThinQ este un upgrade semnificativ fata de generatia trecuta, mai ales la capitole precum design, ecran, sunet si autonomie a bateriei. Singurul dezavantaj pe care i l-as reprosa smartphone-ului ar fi la sistemul de camere principale.

Poze

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: