Device-uriReview-uriTehnologieTelefoane

Cum fotografiaza si filmeaza Samsung Galaxy S10 Plus

Samsung Galaxy S10 Plus este smartphone-ul pe care am ocazia sa il folosesc timp de mai bine de trei saptamani prin intermediul programului Orange Smartphone Tester.

Poate fi achizitionat din oferta Orange.ro la un pret de 618,99 euro cu abonament Orange Me 45 sau la un pret de 999 euro fara abonament(link achizitie).

Cum fotografiaza Samsung Galaxy S10 Plus

Samsung Galaxy S10 Plus este primul smartphone din seria S ce vine cu un sistem triple camera, alcatuit dintr-un senzor principal wide de 12MP cu apertura variabila f/1.5-f/2.4, un senzor de 12MP de tip telephoto cu diafragma f/2.4 pentru realizarea de fotografii tip portret si zoom optic 2x si un senzor ultra wide angle 16MP cu focus fix, ce are o raza de 123 de grade si o diafragma f/2.2.

Primul set de imagini a fost realizat undeva pe la ora 18 seara, dupa ce am terminat cursurile la facultate. Dupa cum se poate si vedea, fotografiile sunt foarte bune, luminozitatea este ajutata corect, iar culorile sunt destul de vii. Un lucru pe care l-am remarcat in cazul fotografiilor de tip ultra wide angle, pe margini exista o oarecare neclaritate si cred ca acest lucru este datorat de faptului ca telefonul incearca sa indrepte fotografia, pentru a nu exista deformare(sau un efect de sfera). De asemenea, un alt lucru pe care l-am observat este acela ca zonele intunecate, tind sa fie o idee cam prea luminate sau chiar sa dispara.

Multe lucruri de spus in cazul celui de-al doilea set ce a fost realizat dimineata pe la ora 7 nu prea sunt. Doar in cazul lentilei ultra wide-angle apare zgomotul, asa cum se poate vedea destul de clar pe cladire.

Pe timp de luminozitate scazuta, lucrurile se cam schimba, fotografia realizata cu lentila ultra-wide fiind destul de intunecata, asta darorita diafragmei f/2.2. De asemenea, in cazul tututor fotografiilor se observa un sharpeness destul de proeminent, lucru cu care ne-am obisnuit pe telefoanele Samsung Galaxy S de cativa ani buni. In rest fotografiile realizate cu lentila wide si cu zoom sunt bune.

Aici sunt cateva monstre de fotografii realizate cu senzorul wide angle:

Cum filmeaza Samsung Galaxy S10 Plus

Filmarile se realizeaza de pana la o rezolutie 4K cu 60 de cadre pe secunda. Nu pot sa spun decat faptul ca acest telefon este ideal pentru orice tip de filmari. De asemenea, handset-ul mai stie sa filmeze 1080p la 60 fps, cat si 720p la 960 fps.

Singurul lucru pe care i le-as reprosa telefonului la acesta capitol este acela ca nu exista un buton prin care se poate realiza comutarea dintre lentile in timp ce filmezi.

Mai regasim si un mod denumit Super Steady, ce realizeaza filmari super stabile, combinand stabilizarea optica cu cea digitala, rezultatele fiind unele de exceptie.

Video 4K:

Video Super Steady:

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: