Cat tine bateria pe Samsung Galaxy S10 Plus

Folosesc smartphone-ul Samsung Galaxy S10 Plus ca si daily driver inca de acum o saptamana, prin intermediul programului┬áOrange Smartphone Tester, Galaxy S8-ul personal ramanand astfel in sertarul de la birou. ­čÖé

Poate fi achizitionat din oferta Orange.ro la un pret de 618,99 euro cu abonament Orange Me 45 sau la un pret de 999 euro fara abonament(link achizitie).

Vezi si Cum fotografiaza si filmeaza Samsung Galaxy S10 Plus

Samsung Galaxy S10 Plus integreaza cea mai mare bateria de pana acum de pe un smartphone Galaxy S, avand o capacitate de 4.100 mAh (suporta incarcare rapida prin fir de pana la 18W si incarcare wireless de pana la 15W). Comparativ cu bateriile de pe Galaxy Note9(review) si Galaxy S9 Plus, cea de Galaxy S10 Plus este cu 100 mAh si respectiv 600 mAh mai mare(mentionez faptul ca Galaxy S9 Plus are un ecran de 6.2 inch, iar Galaxy Note9 are acelasi ecran de 6.4 inch).

De asemenea, Samsung Galaxy S10 Plus vine cu asa numita functionalitate Wireless PowerShare, ce permite telefonului sa incarce alte dispozitive prin intermediul wireless(am vazut prima data aceasta functie pe Huawei Mate 20 Pro sub denumirea Reverse Wireless Charging).

Am reusit fara nicio problema sa trec de o zi de folosire intensiva si sa nu ma gandesc deloc la incarcator, autonomia SoT fiind de fiecare data de peste 5 ore si 20 de minute. Am folosit in principal aplicatii de social media si in 90% din timp, Samsung Galaxy S10 Plus a functionat numai pe 4G+-ul de la Orange Romania. Probabil ca daca telefonul ar fi avut o utilizare mixta Wi-Fi + 4G, autonomia ar fi crescut la peste 6.5 ore sau chiar 7 ore.

Avem parte si de modul Maximum Power Saving, ce prelungeste durata de viata a bateriei cu o zi si jumate(in conditiile in care mai ai 44% baterie), limitandu-ti procesorul la 30% si oferindu-ti acces doar la functiile de baza