Înainte de a-mi cumpăra noul scaun de gaming INAZA Gunner, am făcut o mulțime de cercetări despre diverse tipuri și modele de scaune de gaming, împreună cu caracteristicile și prețul maxim.

Dar, uitându-mă la caracteristicile și confortul oferit de acestea în comparație cu scaunele obișnuite de birou, prima întrebare care îți vine în minte este dacă merită cu adevărat să cumperi un scaun de gaming?

Scaunele de gaming merită să fie cumpărate de cei care sunt gameri profesioniști și care petrec între 6 și 8 ore jucându-se în fiecare zi. Un scaun de gaming de bună calitate costă, în general, între 700 si 2000 LEI, iar dacă sunteți o persoană obișnuită, fără intenții de a va juca, cumpărarea acestor scaune nu ar merita, dar sa fie asa?

În ultimii ani, produsele de gaming au luat o nouă viață proprie cu multe produse obișnuite care vin în variante de gaming uneori un produs conceput pentru gameri este util gamerilor și de cele mai multe ori este doar un termen de marketing sofisticat.

Gamerii de astăzi cuprind o gamă mult mai largă de vârste și medii. Foarte puține produse pentru gamerii din ziua de azi oferă de fapt caracteristici utile pentru gaming sau relevante pentru jocurile video.

În ceea ce privește scaunele de gaming, acest lucru este complet adevărat, nu există caracteristici reale de gaming pe scaune, în afară de suportul de pahar, Bluetooth, iluminare RGB, portul USB sau alte câteva lucruri ușor utile.

Cred că scaunele de gaming pot fi o opțiune bună pentru unii oameni și, evident, anumite modele sunt mai bune sau mai rele decât altele, dar, în general, există unele probleme comune găsite la majoritatea scaunelor de gaming de curse care mă împiedică să le recomand majorității oamenilor, așa că ar trebui să fiți conștienți înainte de a vă cumpăra unul, deoarece este total diferit de orice scaun pentru birou.

O configurație de birou și una de jocuri vor avea adesea câteva asemănări și doar câteva diferențe cheie, cum ar fi suprafața de birou sau spațiul de depozitare, inclusiv sertare, dulapuri și rafturi. Când vine vorba de un scaun de gaming vs. un scaun de birou, poate fi dificil să determini cea mai bună opțiune, mai ales dacă nu ești foarte sigur de diferența dintre un scaun de gaming și un scaun de birou.

În ciuda faptului că au o configurație de gaming acasă, unii utilizatori s-ar putea chiar să se întrebe în continuare ce este un scaun de gaming? În general, când vine vorba de un scaun de birou vs. un scaun de gaming, scaunul de birou este mai potrivit pentru productivitate, concentrându-se mai mult pe suportul ergonomic strict decât pe confort. Scaunele de gaming sunt, de asemenea, concepute pentru suport ergonomic, deși tind să prioritizeze confortul, ceea ce este de așteptat de la un produs conceput pentru a spori distracția și recreerea.

Atunci când vă decideți să investiți într-un scaun de gaming vs. un scaun de birou, alegeți un produs care vă poate ajuta să vă simțiți mai confortabil să jucați ore în șir, dar chiar și în cadrul acestei categorii de produse, există câteva tipuri specializate de scaune de gaming, inclusiv scaune pentru PC și de curse, balansoare și scaune cu piedestal.

Scaunele de gaming pentru PC și cele de racing sunt cele mai frecvent utilizate. Acestea funcționează în același mod ca și un scaun de birou standard, dar aceste produse vor avea de obicei cotiere reglabile, tetiere cu perne, o pernă de sprijin lombar reglabilă și chiar posibilitatea de a se înclina complet.

Scaunele de gaming cu balansoar au un design simplu în formă de L, căruia îi lipsesc rotițele sau o bază cu piedestal. În schimb, aceste scaune se așează direct pe sol și pot fi legănate înainte și înapoi de către utilizator. Aceste scaune pot veni cu mai multe caracteristici avansate, cum ar fi difuzoare încorporate, suporturi pentru pahare și un panou de control care poate fi conectat la sistemul de divertisment de acasă.

Scaunele de gaming cu piedestal sunt similare cu scaunele de gaming cu balansoar, cu excepția faptului că, în loc să stea direct pe sol, aceste scaune au o bază scurtă de piedestal. Aceste scaune pot fi înclinate, legănate și, uneori, înclinate, în funcție de produs, astfel încât să puteți găsi poziția optimă pentru a vă juca jocul preferat. Acestea includ, de asemenea, cotiere reglabile și suport lombar, iar produsele premium pot avea difuzoare încorporate și subwoofere.

Atunci când vă dedicați mai multe ore unui joc pe consolă sau pe PC, un scaun de gaming este o opțiune confortabilă și ergonomică, care vine cu multe caracteristici diferite pentru a îmbunătăți aspectul și funcționalitatea scaunului.

Ceea ce înseamnă că, atunci când alegeți un nou scaun de gaming, este necesar să vă uitați mai întâi la caracteristicile mai importante, cum ar fi suportul lombar sau cotierele reglabile. Odată ce v-ați hotărât asupra celui mai bun produs care să vă ajute să vă susțineți spatele, gâtul, brațele, umerii și restul corpului, puteți petrece ceva timp alegând culoarea ideală sau căutând scaune cu adaosuri specifice de design, cum ar fi spătarele cu aripi și scaunele tip „bucket”.

Scopul principal al unui scaun de gaming este de a se asigura că jucătorul este cât mai confortabil posibil și că se poate mișca, deplasa, balansa și înclina pentru a găsi poziția perfectă pentru a juca jocul preferat. Din acest motiv, scaunele pentru jocuri au un număr mare de părți reglabile, cum ar fi cotierele care pot fi ajustate pentru înălțime, adâncime și lățime. Spătarele rabatabile, suporturile pentru picioare încorporate, bazele reglabile pe înălțime și suporturile lombare reglabile sunt doar câteva exemple de părți reglabile ale scaunelor de jocuri.

Pe de altă parte, scaunele de birou se concentrează mai puțin pe confort și mai mult pe suport, astfel încât ajustările care pot fi făcute la un scaun de birou se limitează de obicei la modificări care pot ajuta la îmbunătățirea posturii, cum ar fi suportul lombar reglabil sau o bază reglabilă pe înălțime. Aceste scaune nu se înclină de obicei, iar cotierele tind să fie fixe. Deși trebuie remarcat faptul că, având mai puține piese reglabile, scaunele de birou tind să dureze mai mult decât scaunele pentru gaming.

Scaunul de gaming Inaza Gunner, vine cu mânere reglabile pe înălțime, înainte, înapoi și rotire. Acesta poate fi ajustat după bunul plac încât să stați cât mai comfortabil în el. De asemenea spătarul poate fi înclinat la 170  de grade și evident scaunul se poate regla pe înălțime.