Stiri

Dezvoltarea ecranelor microLED pentru noul Apple Watch Ultra va fi făcută de LG

În prezent, Apple se aprovizionează cu ecrane de la Samsung, LG și BOE, dar are în plan să treacă la panouri personalizate, reducând astfel dependența de cei trei producători. Acest întreg proces va începe atunci când va introduce tehnologia microLED pentru următorul Apple Watch Ultra. Cu toate acestea, un analist în domeniul afișajelor spune că LG va fi cel care va furniza aceste panouri pentru viitorul purtabil emblematic, astfel că, într-un fel sau altul, compania Apple va fi în continuare dependentă de un furnizor.

În ceea ce privește motivul pentru care se presupune că Apple rămâne cu LG pentru a produce în masă panouri microLED, când intenția sa este de a reduce dependența de acești furnizori, Young comentează că gigantul tehnologic se va baza într-o anumită măsură pe partenerii săi, deoarece nu poate lua parte la întregul proces. În mod firesc, stabilirea unor întregi linii de producție de ecrane care trebuie să producă milioane de unități este un proces laborios și costisitor, ca să nu mai vorbim de faptul că expertiza necesară va fi dificil de procurat.

Pe scurt, Apple va avea costuri mai mici fiind dependent de un singur furnizor decât să înființeze propria uzină de la zero. După ce Apple Watch Ultra cu tehnologie microLED se va lansa în sfârșit și compania va avea încredere în aceste ecrane, este de așteptat să o aducă și la alte produse, însă întreaga tranziție ar putea dura aproximativ 10 ani. Dacă aștepți ca microLED să ajungă mult mai repede pe iPhone sau iPad, te vom sfătui să faci rost de o cantitate semnificativă de răbdare.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: