Stiri

FIFA 23 – Tot ce trebuie să știi despre ultimul joc de fotbal licențiat de EA

FIFA 23 va fi ultimul joc de fotbal licențiat de către EA Sports, care a decis să nu reînnoiască licența FIFA. Ei se vor concentra pe un nou brand numit EA Sports FC, în timp ce FIFA își propune să găsească un alt dezvoltator pentru a realiza jocul din 2024.

Acestea fiind spuse, EA Sports a promis că FIFA 23 va fi cea mai completă versiune de joc pe care au realizat-o vreodată.

Prețuri, dată de lansare, platforme

FIFA 23 este deja disponibil pentru precomandă. Ediția Standard Edition are un preț de 59,99 de dolari pe PlayStation 4 și Xbox One, în timp ce utilizatorii de PC, Stadia, PlayStation 5 și Xbox Series S|X vor trebui să plătească 69,99 de dolari.

Ediția Standard Edition include:

 • Untradeable TOTW 1 Player Item
 • Kylian Mbappé Loan Item
 • FUT Ambassador Loan Player Pick
 • Career Mode Homegrown Talen

Ediția Ultimate Edition are un preț de 99,99 $ și include:

 • FIFA World Cup FUT Hero Player Item (Untradeable) on November 11th
 • 4,600 FIFA Points
 • 3 days of early access: Start playing FIFA 23 on September 27th
 • FUT Ones to Watch Player Item (Untradeable)
 • FUT Team of the Week 1 Player Item (Untradeable)
 • Kylian Mbappé Loan Item, for 5 FUT matches
 • FUT Ambassador Loan Player Pick for 3 FUT matches
 • Career Mode Homegrown Talent, local youth prospect with world-class potential

FIFA 23 va fi disponibil pe 30 septembrie pentru PC, Stadion, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One și Xbox Series S|X. Funcționalitatea Crossplay între aceste platforme va fi adăugată pentru prima dată în serie, deși, din anumite motive, nu va funcționa în modurile cooperative.

Gen, cupe licențiate și echipe
FIFA 23 este un joc de fotbal de simulare. Va fi primul care va prezenta atât Cupa Mondială FIFA masculină, cât și cea feminină în același joc, modurile dedicate Cupei Mondiale FIFA Qatar 2022 și Cupei Mondiale Feminine FIFA Australia și Noua Zeelandă 2023 urmând să fie adăugate la un moment dat după lansare, în mod gratuit.

În plus, FIFA 23 este primul joc de fotbal care include echipe de club feminin din ligile Barclays Women’s Super League și Division 1 Arkema. Alte ligi și turnee masculine licențiate includ UEFA Champions League, UEFA Europa League, UEFA Europa Conference League, CONMEBOL Libertadores, CONMEBOL Sudamericana, Premier League, Bundesliga și LaLiga Santander.

FIFA 23 vede, de asemenea, revenirea licenței Juventus FC. Echipa italiană a semnat acum un parteneriat exclusiv pe mai mulți ani cu Electronic Arts, care va continua, evident, cu seria EA Sports FC menționată mai sus.

Vedetele de copertă pentru această ediție sunt Kylian Mbappé și Sam Kerr.

Mecanisme de joc

FIFA 23 va introduce multe caracteristici noi de gameplay, îmbunătățind în același timp altele existente. Cele mai multe dintre aceste adăugiri vor fi disponibile doar pentru versiunile de nouă generație ale jocului; adică nu vor fi disponibile pe PlayStation 4 și Xbox One.

O excepție inclusă în toate versiunile este Power Shots, un nou tip de lovitură bazat pe abilități, care recompensează jucătorii care reușesc să își croiască suficient spațiu și să țintească cu precizie spre poartă. În general, Power Shots au nevoie de un timp de lichidare mai mare și nu se comportă ca și Shoturile asistate obișnuite, necesitând o ochire manuală pentru a fi precise.

HyperMotion 2, versiunea actualizată (cu peste 6.000 de animații realiste) a tehnicii de învățare automată introdusă în FIFA 22, este tehnologia care stă la baza tuturor funcțiilor exclusive next-gen, începând cu driblingul tehnic.

Acesta este un sistem de dribling complet nou, bazat pe sistemul Active Touch. Obiectivul dezvoltatorilor este ca driblingul să fie mai natural și mai receptiv prin simpla utilizare a stick-ului stâng al controlerului. Orice jucător poate efectua driblingul tehnic în FIFA 23, deși rezultatele vor varia în funcție de atributele driblingului.

Apărătorii nu se vor simți excluși în FIFA 23, mulțumită lui ML-Jockey. Această caracteristică este o contracarare directă a driblingului tehnic, permițând un control mai strâns, o reacție sporită la jockere și posibilitatea de a se întoarce în diferite unghiuri. Jucătoarele vor avea animații de jockeying unice și autentice, capturate dintr-un meci feminin real.

Sistemul de mișcare a jucătorilor din FIFA 23 este îmbunătățit și mai mult de AcceleRATE, care împarte jucătorii în trei arhetipuri atunci când vine vorba de accelerație. Jucătorii controlați (marea majoritate) vor accelera uniform și într-un mod controlat; jucătorii explozivi, de obicei cei mai scunzi și mai agili, pot accelera mai repede, dar vor încetini ritmul de accelerare după explozia inițială; jucătorii lungi, de tipul celor mai înalți și mai puternici, vor începe încet, dar în cele din urmă îi vor ajunge din urmă și, eventual, chiar îi vor depăși pe celelalte tipuri pe distanțe mai lungi.

O altă caracteristică nouă majoră se numește Composed Ball Striking (lovirea compusă a mingii). Scopul acesteia este de a permite tranziții mai ușoare în lovituri, în special cele din prima dată și cele din aer.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: