Stiri

Instagram va începe să testeze fotografii ultra-înalte pentru a se potrivi pe tot ecranul

Deși Instagram a decis să oprească controversata actualizare a designului din cauza indignării publice, nu contează faptul că firma va înceta să se mai concentreze cu totul pe conținutul pe tot ecranul. În timpul sesiunii Ask Me Anything, șeful Instagram, Adam Mosseri, a confirmat că firma va începe să testeze fotografiile ultra-înalte 9:16 „într-o săptămână sau două”.

Instagram aduce o altă caracteristică controversată sub forma fotografiilor ultra-înalte
„Puteți avea videoclipuri înalte, dar nu puteți avea fotografii înalte pe Instagram”, a declarat Mosseri. „Așa că ne-am gândit că poate ar trebui să ne asigurăm că le tratăm pe amândouă în mod egal”. În prezent, fotografiile de pe Instagram nu depășesc 4:5 atunci când sunt afișate imagini verticale care au fost decupate corespunzător. Cu toate acestea, aducerea suportului pentru fotografii mai subțiri și mai înalte 9:16 le va ajuta să umple întregul ecran pe măsură ce utilizatorul parcurge feed-ul aplicației.

Desigur, reproiectarea asemănătoare cu TikTok nu a fost bine primită de unii fotografi, deoarece a făcut ca fotografiile să pară mai înalte și ciudat plasate, dar noul feed adaugă, de asemenea, gradienți de suprapunere în partea de jos a postărilor, astfel încât textul va fi mai ușor de citit.

Instagram a trecut prin unele suișuri și coborâșuri în ceea ce privește designul, iar Mosseri a recunoscut de mai multe ori că experiența de ecran complet nu era perfectă pentru fotografii. acum, vedem că Instagram încearcă să impună din nou aceeași caracteristică, însă nu o va impune în mod obligatoriu la toată lumea.

În calitate de utilizator frecvent al Instagram și de persoană care își împărtășește fotografiile pe platformă, nu sunt foarte sigur de modul în care va funcționa această nouă reproiectare, dar pot spune cu siguranță că sunt încântat să văd cum se va comporta publicul odată ce caracteristica va fi lansată.

 

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: