Stiri

Intel susține că GPU-urile Arc vor oferi un Ray Tracing „competitiv sau mai bun” decât RTX de la NVIDIA

În cadrul unei discuții cu PCGamer, Intel a dezvăluit că GPU-urile Arc vor avea un preț foarte competitiv față de concurență și chiar vor oferi performanțe mai bune de ray tracing. Compania a dezvăluit, de asemenea, planurile sale pentru următoarea generație de GPU-uri Arc care vine după Alchemist și angajamentul său față de foaia de parcurs.

Editorul Senior Hardware al PCGamer, Jacob Ridley, a fost într-o excursie la Berlin, unde are loc IFA 2022. Acolo, el a stat de vorbă cu guru de marketing de la Intel, Tom Peterson și Ryan Shrout, care au oferit câteva informații cărnoase cu privire la GPU-urile lor Arc. Sunt multe de acoperit, dar, ca să rezumăm, primim câteva detalii despre RTU (Ray Tracing Unit) de la Intel și performanțele sale, cum ar arăta prețurile GPU-urilor Intel Arc și încotro se îndreaptă Arc în viitor.

Încă o dată, se pare că Intel are în vizor NVIDIA mai mult decât AMD. Vorbind despre strategia lor de preț, Intel a declarat că GPU-urile Arc vor fi poziționate foarte competitiv față de rivalii săi. Compania ne-a arătat deja 50 de teste de referință pentru 50 de jocuri pentru placa sa grafică Arc A750, care se dovedește a fi în medie cu aproximativ 5% mai rapidă decât NVIDIA GeForce RTX 3060.

Intel reafirmă că va oferi performanțe extraordinare pentru DX12 și Vulkan, în timp ce DX11 și titlurile mai vechi vor fi un succes sau o pierdere. Există, de asemenea, suportul DX9 moștenit care va fi adăugat prin intermediul API-ului D3D9on12 wrapper, de care se ocupă Microsoft la cererea Intel.

De asemenea, Intel păstrează lucrurile în mod corect, spunând că nu vor avea aceeași eficiență energetică ca GPU-urile NVIDIA cu produsele Alchemist, dar prețurile lor vor fi mult mai mici pentru a reflecta acest lucru. Pe baza unuia dintre rapoartele noastre anterioare, ne așteptăm ca prețurile să urmeze tabelul furnizat mai jos:

A770 A750 A580 A380 A310
Segment Performance + Performance+ Performance – Mainstream – Entry
TDP 225W 225W 175W 75W 75W
Memory 16/8 GB 8GB 8GB 6GB 4GB
Tentative MSRP $349-$399 $279-$349 $200-249 $125-$149 ~$100

 

De asemenea, Intel își prezintă planul de a ajunge mai întâi pe piața de masă și de volum cu GPU Arc Alchemist, apoi de a se îndrepta spre segmentul de înaltă performanță și entuziaști cu GPU Arc Battlemage și mai departe. Bineînțeles, trebuie mai întâi să așteptăm să vedem seria Arc 7 în acțiune înainte de a vorbi despre chestii de ultimă generație, dar este interesant pentru gameri și pentru crearea de conținut faptul că Intel are o gamă care își propune să aducă mai multă concurență pe piața grafică.

 

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: