JocuriPerifericeReview-uri

Un mouse cu două fețe și un pad pe măsură: Genesis Krypton 750 și Carbon 700 XL [Review]

Genesis, producătorul polonez de echipament de gaming care a devenit deja un nume frecvent întâlnit în peisajul românesc, ne propune pentru review-ul de astăzi un combo performant format dintr-un mouse cu iluminare RGB și un mousepad, ambele dedicate pentru jocuri.

Specificații:

Mouse Krypton 750

 • Rezoluție: 200-8000 DPI
 • Senzor: optic, Pixart PAW3333
 • Switch-uri mecanice Huano cu durată de viață de 50 de milioane de apăsări
 • Memorie încorporată
 • Greutate ajustabilă
 • Număr de butoane: 6, toate programabile
 • Iluminare RGB
 • 9 moduri de iluminare
 • Accelerație maximă suportată: 35 G
 • Frecvență de eșantionare maximă: 1000 Hz
 • Viteză maximă de deplasare: 300 inci/s
 • Conectare: pe fir, USB 2.0
 • Lungimea cablului: 180 cm
 • Sisteme de operare suportate: Windows XP, Windows Vista, Windows 8, Windows 7, Windows 11, Windows 10, Linux, Android
 • Accesorii incluse: 2 fețe, set de greutăți, set de tălpi de alunecare
 • Lungime: 118 mm
 • Lățime: 61 mm
 • Înălțime: 39 mm
 • Greutate: 58 g

Mousepad Carbon 700 XL

 • Material: Cordura și cauciuc
 • Impermeabil
 • Dimensiuni: 450 X 400 X 3 mm

 

Odată desfăcute ambalajele, prima impresie este foarte satisfăcătoare. În interiorul ambalajului lui Krypton 750 găsim în locul obișnuitului blister de plastic o cutiuță simplă de carton cu un aspect plăcut, care conține mouse-ul. Cablul de alimentare împletit prezintă un filtru anti-interferențe și are o lungime mai mult decât suficientă, de 1.8 metri. Cordonul este foarte moale, o caracteristică extrem de utilă și de plăcută, pentru că nu va stânjeni niciodată mișcările jucătorului.

Mouse-ul are o dimensiune medie, deci se va potrivi cel mai bine unei prize fingergrip sau clawgrip. Construcția este excelentă, atât la nivelul asamblării cât și al ABS-ului de calitate folosit. Fizic se simte foarte solid, nu flexează și nici nu scârțăie, butoanele au o cursă foarte precisă, iar rotița nu are nici un fel de joc sau zgomot. Switch-urile Huano, renumite în industrie, sunt estimate să dureze aproximativ 50 de milioane de clicuri, iar acționarea lor este foarte satisfăcătoare. Suprafața neagră a mouse-ului este mată și destul de rezistentă la amprente.

Pe baza mouse-ului găsim comutatorul pentru rata de eșantionare și tălpile de alunecare. Pentru o precizie și mai bună, acestea includ și un inel de teflon în jurul senzorului.

În cutie mai găsim o față suplimentară neperforată, un set de 12 greutăți de 1.5 g fiecare, și un set de schimb de tălpi albe de teflon care include și inelul din jurul senzorului.

Fața perforată lasă la vedere interiorul mouse-ului și setul de greutăți dacă este montat, cu o estetică funcțională foarte interesantă. Fețele se schimbă foarte ușor, fără a fi necesară nici o unealtă, doar ridicându-le ușor cu unghia dinspre spatele mouse-ului. Montarea feței noi se face cu sunetul foarte satisfăcător al unor suprafețe care cad cu precizie în locul destinat. În mod implicit și accesul la setul de greutăți este la fel de facil. Un alt avantaj al accesului simplu la interior este faptul că mouse-ul poate fi curățat fără probleme atunci când este nevoie.

Mousepad-ul Carbon 700 XL este un companion potrivit pentru Krypton 750. Cu o arie generoasă și formă aproape pătrată, este confecționat din Cordura, material renumit pentru rezistența sa. Suprafața de lucru este țesută fin și oferă o viteză foarte bună, iar spatele este din cauciuc, cu zero șanse de alunecare de pe biroul de gaming. Marginile sunt cusute pentru a completa destinația sa de accesoriu conceput pentru o utilizare intensivă. Un produs solid până la cel mai mic detaliu, și cu o greutate proprie care indică faptul că nu s-a făcut rabat de la materialele de calitate în confecționarea sa.

Iluminarea RGB a mouse-ului prezintă 3 zone LED care pulsează în diverse modele colorate. Ledurile sunt luminoase, în culori vii și gradiente fine. Putem alege dintr-o paletă cvasi-infinită culorile între care ciclează efectele luminoase, la fel ca și culoarea statică. Pentru setarea de lumină statică aș fi preferat să pot alege culori diferite pentru fiecare din zonele luminoase, totuși software-ul nu permite decât o singură culoare pentru toate trei simultan. Tind să cred că e doar o limitare de soft, și m-aș bucura ca o variantă updatată a aplicației de configurare să permită și acest lucru. Setările dinamice ale efectelor nu prezintă această limitare, și în acest caz ne putem bucura de culori diferite în fiecare din cele trei zone luminoase.

Folosind fața perforată vom avea toate zonele luminoase vizibile, cea a rotiței, cea a liniei circulare de sub podul palmei, și logo-ul intern Genesis. Acesta din urmă nu mai este vizibil atunci când se utilizeaza fața opacă a mouse-ului.

În practică, jocurile au fost o reală plăcere, impresia generală fiind aceea de control total al mișcării alter-ego-ului virtual. Krypton 750 s-a dovedit foarte confortabil. Centrul de greutate e plasat astfel încât manevrarea mouse-ului este foarte agreabilă și precisă, și este foarte ușor să găsim greutatea ideală cu care ne simțim cel mai bine. Glisarea pe mousepad-ul Carbon 700 XL este de asemeni foarte satisfăcătoare, cu o viteză pe care personal o consider optimă, iar suprafața mare a pad-ului oferă o libertate foarte mare de mișcare indiferent cât de alertă devine acțiunea jocului.

Distanța de lift-off măsurată prin clasica metodă cu DVD-uri este undeva între 1,2 și 2,4 mm. Butoanele cu switch-uri Huano la bază au o cursă foarte controlabilă, momentul declanșării fiind unul foarte precis, bine definit și anticipabil.

Software-ul pentru configurarea lui Krypton 750 se poate descărca de pe site-ul Genesis. Utilizarea sa nu pune nici o problemă, întrucât este foarte intuitiv și acoperă toate opțiunile necesare. Toate butoanele sunt configurabile cu funcții de mouse, media, setări de rezoluție, macro-uri sau shortcut-uri spre diverse programe.

Putem cicla cu o apăsare de buton între 1 și 8 sloturi pentru rezoluții, după cum dorim. Fiecare din aceste sloturi permite o rezoluție la alegere între 200 și 8000 DPI, setabilă în trepte de 100. Pentru fiecare din aceste sloturi putem alege o culoare care să ne indice vizual rezoluția curentă.

Avem acces și la configurarea latenței click-urilor între 10 și 100ms, ca și la setarea sensibilității diferite pe axele X și Y.

Macro-urile sunt o opțiune extrem de utilă a unui mouse de gaming, nu doar pentru că ușurează foaret mult acțiunile jucătorului, dar și pentru eficiența lor în utilizarea de zi cu zi a calculatorului. Krypton 750 oferă posibilitatea înregistrării a până la 200 de stări ale mouse-ului sau tastelor, respectiv va ține minte 100 de tastări, întrucât acționarea completă a unei taste va consuma două stări (apăsat/ridicat). Avem deci la dispoziție suficientă memorie pentru macro-uri complexe.

Software-ul permite crearea, importul și exportul profilelor separate. În fiecare profil putem accesa rapid alte 5 calupuri de setări. Odată încărcate setările în memoria mouse-ului, acestea vor fi reținute indiferent dacă vom folosi mouse-ul pe un alt calculator pe care nu a fost instalat software-ul Genesis.

În concluzie, Genesis Krypton 750 și companionul său, mousepad-ul Carbon 700 XL, au oferit o experiență excelentă în timpul testelor.
Calitatea execuției mouse-ului, iluminarea RGB foarte plăcută, greutatea configurabilă și accesoriile de schimb, flexibilitatea configurărilor oferite de software-ul propriu și performanța senzorului și a switch-urilor îl recomandă fără ezitare drept un mouse competitiv care se poate bate fără probleme cu cele mai mari nume în domeniu. Totuși indiferent cât de bune sunt specificațiile unui mouse, suprafața de alunecare poate face o diferență uriașă în rezultatul final. Din acest punct de vedere, Carbon 700 XL a fost un complement perfect pentru Krypton 750 în ce privește eficiența, iar robustețea sa promite o utilizare îndelungată fără scăderea performanțelor.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: