Stiri

Litecoin (LTC) este probabil cea mai sigură criptomonedă în acest moment, în timp ce mania reducerii la jumătate preia controlul

În timp ce lumea criptografică în general continuă să se lupte cu consecințele prăbușirii spectaculoase a bursei FTX, ca să nu mai vorbim de contagiunea imensă care ar rezulta dacă Digital Currency Group (DCG) se va prăbuși, Litecoin (LTC) va servi probabil ca un refugiu relativ robust în 2023, datorită evenimentului de înjumătățire a criptomonedei programat pentru sfârșitul acestui an.

Pentru cei neinițiați, Litecoin este în prezent a doua criptomonedă majoră, după Bitcoin, care încă mai utilizează un mecanism de autentificare a tranzacțiilor de tip Proof-of-Work (PoW). Rețineți că Ethereum a trecut la un mecanism Proof-of-Stake anul trecut. În cadrul unei paradigme PoW, minerii concurează între ei prin efectuarea de calcule criptografice pentru a câștiga dreptul de a autentifica o anumită tranzacție și de a o încorpora în blockchain. Pentru acest serviciu, minerii primesc o recompensă specifică de 12,5 LTC pe bloc. După evenimentul de înjumătățire din august 2023, recompensa de minerit a Litecoin va fi redusă la jumătate, ajungând la 6,25 LTC.

Potrivit Rekt Capital, Litecoin a atins punctul minim cu 122 de zile înainte de prima sa înjumătățire, înregistrând o creștere de 820% înainte de eveniment. Ulterior, LTC a înregistrat câștiguri de 14.200%.

În mod similar, Litecoin a atins un minim de 243 de zile înainte de a doua înjumătățire, înregistrând câștiguri de 550% înainte de eveniment. Ulterior, Litecoin a înregistrat câștiguri suplimentare de 1.574%. Interesant este faptul că, spre deosebire de Bitcoin, Litecoin înregistrează majoritatea câștigurilor legate de înjumătățirea sa doar după ce evenimentul seminal a trecut.

Luând în considerare și alți factori, Rekt Capital consideră că Litecoin poate crește cu aproximativ 285% până în august 2023. Ulterior, criptomoneda este posibil să înregistreze o retragere de 60% și să intre într-o perioadă de consolidare, ceea ce ar pregăti terenul pentru noi maxime istorice în 2024.

Din motive evidente, în cazul în care acest pronostic se confirmă, Litecoin va fi dat dovadă de o rezistență extraordinară în următoarele săptămâni și luni, chiar dacă sfera criptografică în sens larg continuă să se plimbe dintr-o criză în alta. La nivel macroeconomic, o posibilă recesiune în SUA și UE rămâne cel mai îngrijorător vânt potrivnic pentru activele riscante, inclusiv pentru criptomonede.

Pe frontul intrinsec, prăbușirea Binance și falimentul Digital Currency Group sunt principalii catalizatori posibili de scădere. Ca o reîmprospătare, Digital Currency Group deține cinci companii importante: CoinDesk, retailerul de echipamente de minerit criptografic Foundry, firma de brokeraj criptografic Genesis, bursa de active digitale Luno și Grayscale Investments, compania din spatele Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).

Decizia Genesis Trading de a îngheța 900 de milioane de dolari în fonduri aparținând Gemini a provocat deja destul de multă consternare, precum și o ceartă publică între cofondatorul Gemini, Cameron Winklevoss, și directorul executiv al DCG, Barry Silbert. Când FTX a dat faliment, fondurile Genesis de pe bursă au fost înghețate, ceea ce a dus la probleme acute de lichiditate pentru companie.

În plus, GBTC continuă să se tranzacționeze cu un discount substanțial față de prețul spot al Bitcoin. Acest lucru se datorează faptului că, în prezent, acțiunile GBTC pot fi doar create și nu răscumpărate. Acest lucru înseamnă că investitorii își pot descărca acțiunile doar pe piața liberă, ceea ce duce la un discount din ce în ce mai mare în contextul actual, în care nu există o modalitate viabilă de reechilibrare a Grayscale Trust. În acest mediu, vântul de coadă intrinsec legat de halving al Litecoin poate acționa ca o ancoră pentru întreaga sferă criptografică.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: