Logitech MX Master 2S Review Romana si Pareri

De mai bine de doua săptămâni folosesc ca mouse la PC, Logitech MX Maxter 2S, un mouse 100% wireless ce se poate conecta atat printr-un receiver unifying la orice PC/laptop cât și prin Bluetooth. Un mouse care m-a impresionat de la prima folosire și care m-a făcut sa arunc în sertar si sa uit mouse-ul cu fir pe care îl foloseam, SteelSeries Rival 110.

Specificatii Logitech MX Master 2S

  • Dimensiuni: 48.4 x 85.7 x 126;
  • Greutate: 145 grame;
  • Butoane/rotite: 7;
  • Rezolutie(DPI): de pana la 4000;
  • Baterie de 500 mAh reincarcabila;
  • Conectivitate: Bluetooth + Receiver Unifying ;

Pret Romania Logitech MX Master 2S

Logitech MX Master 2S poate fi gasit in oferta eMAG.ro in varianta Graphite pe care o folosesc si eu, la un pret de 349.99 LEI(link achizitie). Mai poate fi gasit, de asemenea, in variante precum Light Grey si Midnight Teal.

Design si Functionalitate

Logitech MX Master 2S este un mouse destul de mare, un pic bombat, al cărei forma ergonomica, înclinată spre partea dreapta, nu iți va face sa iți obosească mana deloc, oricât timp l-ai folosi. Partea care ia cel mai mult contact cu mana este realizata dintr-un plastic cauciucat, oferind o aderenta foarte buna chiar și dacă ai mana transpirata.

Avem parte si de o zona mai lata dedidata degetului mare(pentru a nu-l tine pe mousepad), al carei platic cauciucat are diverse forme de triunghiuri si care un buton customizabil. Tot pe partea laterala dreapta a lui MX Master 2S regăsim un scroll orizontal cât și doua butoane, toate fiind customizabile.

Partea de sus este una clasica cam pentru orice mouse, diferenta făcând-o rotita de scroll si butonul din spatele lui. Prin apasarea micului buton poți face ca scroll-ul sa fie unul care sa meargă pas cu pas sau sa ruleze la “infinit”. De asemenea, tot pe partea laterala găsim și 3 led-uri, care vor indica nivelul bateriei la fiecare pornire a mouse-ului, iar in partea din fata un port micro USB 2.0 special pentru încărcarea bateriei.

La baza mouse-ului regasim senzorul optic, butonul de power on/off si un buton de comunutare intre maxim 3 disponibile. Ce trebuie sa mai știi despre Logitech MX Master 2S este faptul ca vine cu tehnologia Logitech Flow, astfel ca vei putea copia diverse documente, imagini șamd de pe un PC/laptop, doar dacă ai mouse-ul conectat concomitent la ambele dispozitive via Unifying Receiver sau Bluetooth.

Autonomie

Cand am primit mouse-ul la review, am pornit cu doua indicatoare led aprinse, iar autonomia pe care am obtinut-o a fost de aproximativ 2 saptamani, in condtiile in care nu am inchis deloc mouse-ul chiar si cand inchideam PC-ul si am avut zile in care il foloseam mai bine de 12 ore continuu.

Acum eu unul preconizez ca autonomie ar fi undeva la peste 30 de zile, dar contează foarte mult condițiile de folosire ale acestuia. Logitech de exemplu garantează o autonomie de 70 zile. De asemenea, în ceea ce privește baterie de 500 mAh integrata, se încarcă în aproximativ o ora- o ora și jumătate.

Logitech MX Master 2S Review Romana si Pareri - Foto 6

Software

Logitech Options este soluția software oferita de către compania elvețiană pentru orice device, ce iți permite de la customizarea butoanelor pana la crearea anumitor gesturi dacă ai pe tastatura si un buton FN. Iti permite sa vizualizezi nivelul bateriei device-ului, sa configurezi asa numitul Logitech Flow de care am vorbit mai sus și sa ajustezi partea de Point & Scroll.

Singurul lucru care m-a deranjat la aceasta categorie ar fi faptul ca nu iți oferă un indicator numeric la pointer speed cu privire la nivelul DPI-ului pe care îl vrei. Am stat undeva la 5-10 minute conectat atât cu mouse-ul vechi cât si cu mouse-ul nou pentru a reuși sa ajustez DPI-ul noului device la valoarea aproximativa de 1200.

Concluzii 

Logitech MX Master 2S este mouse-ul construit pentru utilizatorii axați pe productivitate, pentru cei care vor ca totul sa fie wireless, sa nu mai aibă parte de fire si pentru ce-i care vor sa aiba un control deplin asupra PC-ului/laptop-ului. Imi place mult forma acestuia ergonomica și faptul ca nu iți obosește mana oricât timp l-ai folosi, iar singurul dezavantaj fiind din punctul meu de vedere afișarea DPI-ului în software-ul Logitech Options.