Device-uriReview-uriTehnologie

[Review] MERCUSYS Halo H50G

Cu mai bine de cateva saptamani inainte de lansarea din Romania, am avut spre testare unul din primele routere tip mesh din portofoliul Mercusys, Halo G50G, ce se remarca in special prin conexiunea tip gigabit cu care vine echipat de pana la 3 porturi per unitate. Avantajul principal al acestui sistem mesh ar fi acela ca oricat te-ai misca prin casa, semnalul Wi-Fi se mută automat de la o unitate Halo la alta pentru a te bucura de conexiuni rapide și stabile, pe toate dispozitivele conectate.

Specificatii Mesh MERCUSYS Halo H50G

Standarde WirelessIEEE 802.11 a/n/ac 5 GHz, IEEE 802.11 b/g/n 2.4 GHz
Rată Semnal1300 Mbps on 5 GHz, 600 Mbps on 2.4 GHz
Sensibilitate Receptor2.4 GHz:
11g 6Mbps:-96dBm
11g 54Mbps:-78dBm
11n HT20 MCS7:-76dBm
11n HT40 MCS7:-73dBm
5 GHz:
11a 6Mbps:-95dBm
11a 54Mbps:-77dBm
11ac VHT20 MCS8:-72dBm
11ac VHT40 MCS9:-67dBm
11ac VHT80 MCS9:-63dBm
Putere de Transmisie2.4 GHz < 20dBm (EIRP)
5 GHz < 23dBm (EIRP)
Securitate WirelessWPA-PSK/WPA2-PSK
Protocol Mesh802.11k/v/r
Moduri de operareRouter, Access Point
Tip WANIP Dinamic/IP/PPPoE/L2TP/PPTP
Interfață3× porturi Gigabit per unitate Halo
(WAN/LAN auto-sensing)
Dimensiuni88 × 88 × 88 mm

Mesh MERCUSYS Halo H50G Pret Romania

Mercusys Halo H50G in pachetul cu 3 unitati(3-pack), poate fi gasit in ofeta retailer-ului eMAG.ro la un pret de 449,99 LEI(link achizitie). Este un pret mai mult decat bun pentru un router tip mesh, care mai presus de asta vine cu conexiune full gigabit.

Design si Conecitivtate

Cand spui Mercusys, spui simplitate. In acest mod poate fi descris design-ului nou sistem mesh, Mercusys Helo H50G, al carui design este axat pe minimalism si simpliate. Dupa cum se poate vedea si in imagini, vorbim de 3 unitati in forma cu cuburi, realizate din policarbonat, care au inscriptionate in partea de sus logo-ul Mercusys, iar pe o partea cuvantul Helo. Daca anul trecut pe modelul MERCUSYS Halo S12(vezi review) aveam parte de un buton pentru imperechere, acesta a disparut pentru ca imprecherea se poate realiza extrem de usor prin aplicatia dedicata.

In ceea ce priveste conectivitatea fizica, asa am cum am remarcat si mai sus, Helo H50G vine echipat cu 3 porturi tip gigabit pentru a asigura o vitezat cat mai stabila daca doresti sa iti conectezi PC/laptopul direct prin fir la oricare dintre 3 unitati. In ceea ce priveste configurarea, aceasta se realizeaza extrem de usor si nu necesita cunostinte tehnice, tot ce trebuind sa faci este sa conectezi dispozitivele la priza si unul dintre ele la o conexiune tip WAN, pentru ca mai apoi sa urmaresti intructiunile din aplicatia MERCUSYS. Practic toata configurarea o poti realiza fara nicio grija in circa 5-10 minute.

Acoperire si viteze

Fie că vorbim despre filme, gaming online sau despre produsele smart home din locuință, nu trebuie să-și faci probleme cu privire la conexiunea Wi-Fi pentru ca Halo H50G a fost conceput special pentru ca cele trei unități individuale AC1900 să asigure o acoperire de până la 557 mp.

Sistemul Mesh Halo H50G include mai multe unități pentru a se adapta în funcție de fiecare locuință, indiferent dacă este vorba despre apartamente, case foarte mari sau cu mai multe etaje. Cu ajutorul aplicației, utilizatorii pot identifica cea mai eficientă poziționare pentru fiecare unitate, pentru a asigura acoperire în întreaga locuință. Dacă pachetul de 3 unități nu este suficient, utilizatorii pot adăuga oricând mai multe unități Halo, pentru o rețea extinsă. Pentru mine unul in apartamentul cu 2 camere unde stau as putea spune ca sistemul cu 3 unitati este ceva cam mult, ideal fiind sistemul cu 2 unitati care va fi disponibil in curand pe piata.

Pe partea de download/upload am obtinut viteze mai mult decat bune, circa 576 MBps per download si 515 MBps per upload(masuratori realizate pe reteaua de 5 GHz)

Concluzii

Mercusys Helo H50G, in varianta cu 3 dispozitive, este un sistem mesh ideal pentru apartamenele si casele mari in care ai nevoie de 100% acoperire si de un semnal cat se poate de stabil.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: