Device-uriReview-uriTehnologie

[Review]Sistem Wireless Mesh MERCUSYS Halo S12

In urma cu mai bine de doua luni, Mercusys a intrat oficial pe piata device-urile de tip whole home mesh Wi-Fi prin lansarea primul sistem Helo S12, ce poate fi gasit in configuratie cu doua sau trei unitati. Un sistem ce garanteaza o acoperire de pana la 260 metri patrati si o conexiune Wi-Fi fara intreruperi.

Specificatii Mesh MERCUSYS Halo S12

  • Frecventa: 2.4GHz si 5GHz
  • Interfata: 2 porturi 10/100 Mbps pe unitate Halo(WAN/LAN auto-sensing)
  • Protocol Mesh: 802.11k/v;
  • Protocoale: IPv4, IPv6;
  • Standarde wireless: IEEE 802.11 a/b/g/n/ac;
  • Tip WAN: IP dinamic / static IP/PPPoE/PPTP/L2TP
  • Securitate Wireless: WPA2-PSK + AES;
  • Viteze: 300 Mbps în banda de 2.4 GHz, 867 Mbps în banda de 5 GHz
  • Dimensiuni: 88 × 88 × 88 mm;

Mesh MERCUSYS Halo S12 Pret Romania

MERCUSYS Halo S12 poate fi gasit in oferta eMAG, sub forma a doua unitati la un pret de 259 LEI(link achizitie), in timp ce sistemul cu trei unitati poate fi gasit la un pret de 329 LEI.

Design si Conecitivtate

Eu la review am avut varianta cu doua unitati, al carui design este unul de destul de minimalist, cu accente bleu la baza, ce se vor potrivi oriunde le-ai pune. Intre cele doua dispozitive nu exista vreo diferenta vizuala si nici din punct de vedere tehnic, ambele fiind sub forma unui cub cu latura de 8,8 centimetri ce cantaresc aproximativ 140 de grame.

Mercusys Halo S12 Review Romana si Pareri - 3

Nu sunt dotate cu prea multe butoane, ci doar cu unul de ”Pair” si cu unul de Reset, ce este asezat in spate langa cele doua porturi de tip WAN, care din pacate suporta viteze pe fir de maximul 100 MBps. Sincer sa fiu am fost un pic dezamagit ce acest lucru, dar cine stie poate Mercusys va lansa un Halo S13 cu suport Gigabit. In ceea ce priveste alimentarea dispozitivelor Mercusys Halo S12, aceasta se realizeaza prin intermediul unui incarcator cu DC.

Acoperire si viteze

Pentru un apartament cu 4 camere si circa 90 de metrii patrati, acoperirea este una extinsa, stabila si fara pierdere de conectivitate. Conform, Mercusys acoperirea pe care o poate oferi Halo S12 este de pana la 260 metri patrati, cu posibilitatea de extindere prin adaugarea unei noi unități Halo.

Avantajul unitatilor de tip mesh ar fi acela ca formeaza o retea unificata, cu un singur nume si o singura parola, oferind totodata si un semnal puternic, fara intreruperi si fara lag. Tot pe partea de acoperire, avem parte si de o functie denumita Self-Healing, astfel ca daca una dintre unitatile Halo intampina un obstacol in functionarea sa optima, sistemul va redirecționa automat datele către cea mai apropiată unitate, pentru a oferi utilizatorului o experienta fluida.

In ceea ce priveste vitezele obtinute pe Wi-Fi, aceasta sunt in principiu cuprinse intre 80-95 MBps pe download si peste 90 Mbps pe upload.

Configurare si Interfata Software

Configurarea este relativ simpla si se poate realiza atat de pe un smartphone prin conectarea la reteaua fara parola aparuta deja la deschidrea WiFi-ul, cat si de pe un PC/Laptop prin simpla conectarea a unui cablu Ethernet. Dupa realizarea primul pas trebuie accesata adresa mwlogin.net, interfata ce te va indruma pas cu pas in configuarea retelei de tip Mesh si adaugarea celui de-al doilea dispozitiv.

Platforma interna iti ofera posibilitatea gestionarii dispozitivelor care se conecteaza la retea, realizarii unui control parental, cat si a multor altor lucruri de baza pentru un router wireless. De asemenea, vine cu o functie speciala denumita ”Guest Network”, ce permite realizarea unei retele Wi-Fi dedicata exclusiv musafirilor, ce poate fi de asemenea programata.

Concluzii

Mercusys Halo S12 este un sistem mesh destinat celor care isi doresc o acoperire mare din punct de vedere wireless, un semnal puternic, fara intreruperi si la un pret foarte bun. Mi-ar fi placut totusi sa vina cu suport WAN/LAN de pana la 1GBps.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: