Device-uriReview-uriTehnologie

[Review] Camera Auto DVR Mio MiVue 786

Timp de mai bine de trei saptamani am fost la bordul masinii pe care o conduc una dintre cele apreciate camere video DVR, Mio MiVue 786. O camera video ce se remarca in principal prin senzorul optic de inalta calitate, obiectivul larg, calitatea filmarilor si functiile integrate.

Specificatii Mio MiVue 786

  • tip camera: single;
  • senzor optic IMX 323 2M, diafragma f/1.8;
  • unghi de vizualizare: 140 grade;
  • rezolutie maxima de inregistrare: FULL HD la 30 fps;
  • greutate: 100 grame;
  • dimensiuni: 87.8 x 52.5 x 31.9mm;
  • memorie: microSD de pana la 128GB

Pret Romania Mio MiVue 786

Mio MiVue 786 poate fi gasita in oferta retailer-ului eMAG.ro la un pret de achizitie de 680 LEI(link achizitie).

Ambalaj, Accesorii

Pachetul lui Mio MiVue 786 este unul destul de simplu, ce conține camera DVR, sistemul de montare pe parbriz pe baza de ventuza, un încărcător și un ghid de pornire rapida. Ce trebuie sa știi despre acest încărcător auto, care reprezinta din punctul meu de vedere un minus, este faptul ca odată băgat în priza nu vei mai avea acces la curentul mașinii, pentru a-ți mai încarcă telefonul sau orice alt device.

Camera Auto DVR Mio MiVue 786 - Foto 2

Design si Conectivitate

Este o camera auto destul de usoara si mica ca dimensiuni, realizata in totalitate din policarbonat cu mici accente portocalii in stilul Mio, ce se remarca prin faptul ca vine cu un display cu touchscreen de 2.7 inch, ce este destul de responsive la atingere.

Pe partea stânga a device-ului regăsim butonul de power al camerei si slotul pentru microSD Card de pana la 128GB, iar pe partea dreapta un port mini USB si un jack AV. As fi preferat totusi sa vad implementat un micro USB 2.0, dacă nu chiar un USB Type-C. De asemenea, in locul acelui jack AV as fi pus un jack audio de 3.5mm.

Cum filmeaza Mio MiVue 786

Mio MiVue 786 vine cu un senzor optic Sony IMX 323 2M de inalta calitate, ce are un obiectiv cu diafragma f/1.8 si un unghi larg de 140 de grade. Filmarile, ce se realizeaza la rezolutie 1080p cu 30 fps sunt foarte bune din puncte meu de vedere, atat pe luminozitate buna, cat si pe luminozitate scazuta. De asemenea, unghiul larg al camerei va face sa surprinzi orice fel de eveniment si sa nu ai vreo problema in recunoașterea numerelor de inmatriculare.

Video pe timp de zi:

Video pe timp de noapte:

Atentie! – calitatea videoclipurilor scade cand sunt incarcate pe YouTube

Functii si Aplicatie

Mio MiVue 786 este una dintre singurele camere video DVR de pe piata ce oferă avertismente cu privire la camerele de supraveghere. Astfel ca pe toată durata de viata a dispozitivului, în fiecare luna, dispozitivul primește informații cu privire la radarele fixe instalate în lume, avertizându-te apoi pe tine pentru a reduce amenda și pentru a nu primi o eventuala amenda.

Un alt lucru interesant și util in cazul acestei camere il reprezinta faptul ca vine cu GPS integrat, monitorizând ruta, viteza și coordonatele exacte, după cum se poate vedea și în filmările de mai sus. In cazul unui eventual accident, ai dovada pe filmare cu coordonatele exacte ale coliziunii.

Mio 786 este capabila și de alerte cu privire la oprire/pornire. Eram la semafor, iar in același timp trageam o ocheada pe telefon, când deodata camera a inceput sa ma alerteze prin intermediul unui sunet ca mașina din fata a pornit si ca e timpul sa o fac și eu.

Vine cu aplicație dedicata atat pentru desktop cât si pentru smartphone-uri, ce iti permite sa parcurgi clipurile video înregistrate, sa le partajezi pe Youtube/Facebook si sa iti vezi traseul pe Google Maps.

Concluzii

Daca ești în căutarea unei camere DVR care sa filmeze in orice conditii de luminozitate, Mio MiVue 786 este o alegere excelenta, mai ales din prisma faptului ca vine cu funcționalitate GPS, monitorizând ruta, viteza și coordonatele exacte. Singurele deficiente sunt din punctul meu de vedere portul mini USB și încărcătorul de priza care nu oferă o alternativa pentru a-ți mai încărca un alt dispozitiv.

Poze cu Mio MiVue 786

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: