Review-uri

MSI CLUTCH GM31 – Am testat varianta wireless, care are doar 73 de grame!

Probabil că brandul MSI nu mai are nevoie de nicio prezentare pentru nimeni din comunitatea de gaming. Popularul producător de hardware a lansat pe piața din România, la începutul anului 2023, noua serie GM31 Lightweight, atât în versiune cu fir, cât și wireless. Pentru teste am avut varianta wireless. Iată cum s-a descurcat în teste.

Senzor: PixArt PAW-3311
DPI: 100 – 12 000
Viteza de răspuns: 1000Hz / 1ms
Tip comutator: OMRON
Greutate: 73g
Număr de butoane: 6
Conector: USB Type-C
Lungimea cablului: 2m
Dimensiuni: 120 x 64 x 37 mm
Durata de viață a bateriei: peste 110 ore

Din specificații reiese deja că avem parte de un mouse extrem de ușor, și trebuie să ținem cont că MSI nu a cedat tendinței actuale, unde vedem carcase perforate, pentru a reduce din greutate. Astfel, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la murdăria care intră în interiorul mouse-ului.

Puteți vedea deja din ambalaj că MSI nu a încercat să se adreseze produselor care să iți stoarcă banii din buzunar, dar ceea ce este important este, bineînțeles, conținutul său.

Pachetul conține mouse-ul, un cablu USB-C pentru conectare și încărcare, o stație de andocare și un dongle USB, pentru conexiunea wireless pe 2.4GHz. Ceea ce lăudăm cu siguranță este prezența dock-ului, care include un port USB în care puteți conecta receptorul de semnal wireless USB sau orice alt dispozitiv USB. Așadar, dacă decideți să folosiți docul pentru încărcare, trebuie doar să puneți mouse-ul la pinii de alimentare și magneții vă vor ghida deja în poziția corectă. În același timp, mouse-ul are un decupaj circular în partea de jos, astfel încât să se potrivească întotdeauna la locul potrivit. Prin urmare, nu există posibilitatea de a nu pune mouse-ul cum trebuie la încărcat.

În ceea ce privește construcția, materialele sunt plăcute la atingere și totul pare solid. Butoanele au un clic plăcut și o rigiditate ideală a carcasei. La fel și rotița de scroll, care, deși se poate mișca doar în două direcții, are o suprafață cauciucată plăcută cu un model în formă de diamant pentru un control mai bun și o funcționare foarte silențioasă.

Astfel, nu trebuie să vă faceți griji că sunteți deranjat de scârțâitul enervant al roții sau al butoanelor în timp ce lucrați sau vă jucați. Ambele părți ale mouse-ului au, de asemenea, o suprafață cauciucată moale, cu un model în formă de diamant, care face ca aderența să fie mai confortabilă și contribuie la sentimentul unui produs de premium.

Mouse-ul are un total de șase butoane, dintre care unul este situat în partea de jos, lângă senzor (DPI Switch). Există, de asemenea, un buton de oprire și de pornire în partea de jos.

M-am obișnuit foarte repede cu utilizarea lui GM31. Acesta are dimensiuni medii, și m-am obișnuit rapid cu ergonomia sa, datorită greutății reduse. Senzorul rapid și precis a fost, de asemenea, o surpriză plăcută. Bineînțeles, nu este cel mai tare senzor de pe piață, dar acest mouse costă 70 de dolari, iar viteza de răspuns este de 1 ms datorită tehnologiei wireless 2.4G.

GM31 dispune de piciorușe 100% PTFE și, împreună cu greutatea sa redusă, veți obține o senzație foarte bună pentru mișcare. Mai ales atunci când jucați jocuri FPS, veți aprecia mișcarea ușoară și precisă a mouse-ului pe suprafață.

O surpriză plăcută este, de asemenea, autonomia de peste 110 ore a bateriei. Nu am încărcat mouse-ul timp de o săptămână, l-am folosit pentru gaming dar și activități normale, de tip office, peste 10 ore zilnic. În cazul unei descărcări complete, 10 minute de încărcare sunt suficiente pentru 7 ore de utilizare, dar putem să îl utilizăm și cu fir, până acesta se încarcă.

MSI GM31 Lightweight este un mouse robust și ușor. Dacă sunteți în căutarea unui mouse de gaming mai mic sau a unui mouse mai compact, GM31 va fi cu siguranță un candidat interesant.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: