Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Review-uri

MSI GeForce RTX 4060 Gaming X – Ray Tracing pentru începători

Nu de mult NVIDIA a prezentat RTX 4060, placa video din zona entry pentru cei care nu vor să dea prea mulți bani pe un pc de gaming, dar vor să încerce și să se bucure de Ray Tracing și alte bunătăți aduse de arhitectura Ada Lovelace. Modelul RTX 4060 care a ajuns la noi în redacție este MSI GeForce RTX 4060 Gaming X. Trebuie mențonat faptul că 4060 nu a primit „tratamentul” Founders Edition, așadar nu există o varaintă de refetință pentru ea.

MSI este unul dintre cei mai importanți producători de plăci grafice, așa că așteptările pentru fiecare nou produs sunt mari. RTX 4060 este foarte interesant, deoarece are un TDP evaluat la 115W, așadar este o placă eficientă din punct de vedere energetic.

MSI GeForce RTX 4060 Gaming X a sosit într-o cutie destul de mică. Ambalajul are un design tipic pentru plăcile grafice MSI, cu imaginea plăcii pe partea frontală și caracteristicile produsului pe spate. Este tot ceea ce trebuie să știm, mai ales când majoritatea componentelor din zilele noastre sunt vândute online, atunci nu prea avem nevoie de o descriere lungă direct pe ambalaj.

În afară de placa grafică, nu vom găsi prea multe în cutie. Există doar un ghid de utilizare. Deoarece RTX 4060 folosește un conector de alimentare standard cu 8 pini, nu avem nevoie de niciun adaptor. Nu există nici un CD cu drivere și software. Toți producătorii au mutat deja software-ul pe site-urile lor.

Ne putem baza pe caracteristici de gaming unice, cum ar fi ventilatoare silențioase de înaltă calitate și un design îmbunătățit de alimentare și răcire. Placa testată are un TDP de 115W. Dar în timpul testelor aceasta urcă până la 122W la sarcină maximă. Este încă departe de puterea maximă pe care designul plăcii o poate suporta – până la 225W. Cu toate acestea, nu are reglaj de voltaj, așa că, după cum confirmă testele, chiar și cu o limită de putere complet deblocată, nu vom vedea mai mult de 130W.

Nu putem uita de iluminarea RGB. Nu este atât de spectaculoasă ca la seriile grafice superioare, dar în partea de sus a plăcii se află o bară luminoasă cu logo-ul MSI, care are o iluminare de fundal RGB. Acesta poate fi gestionat prin intermediul software-ului MSI Center.

Conectica include trei porturi DisplayPort 1.4a și un port HDMI 2.1a. Putem fi siguri că orice rezoluție de afișare, până la 8K, va fi acceptată. Jocul la 8K poate fi o provocare pentru RTX 4060, dar poate că avem alte planuri, cum ar fi munca de birou pe ecrane mari.

Pentru testare am utilizat rezoluția de 2560×1440 pixeli, cu detalii maxime și DLSS 3 cu Frame generation pornit, unde este cazul. Suita de teste include 3DMark Time Spy, Cyberpunk 2077 și Forza Horizon 5.

În 3DMark Time Spy vedem un scor de 11341 puncte.

În Forza Horizon 5 vedem o medie de 126 FPS-uri cu setările pe Ultra.

Și pe final vedem Cyberpunk 2077, unde media a fost de 72 FPS-uri, cu DLSS Quality pe Balanced și Ray Tracing pe Ultra.

Chiar dacă RTX 4060 nu este cea mai rapidă placă video de pe piață, MSI a lansat o opțiune interesantă pentru jucătorii mai puțin pretențioși. Dacă vă așteptați la performanțe bune la 1080p, atunci RTX 4060 nu este o opțiune rea. De asemenea, se descurcă bine cu jocurile la o rezoluțiede 1440p, dar este mai bine să rămâneți la titlurile care acceptă DLSS, deoarece prezintă rezultate semnificativ mai bune.

Veți fi cu siguranță mulțumiți dacă sunteți în căutarea unei plăci grafice pentru jocuri, cu consum redus de energie, deoarece versiunea îmbunătățită MSI a RTX 4060 nu folosește cu mult mai mult de 120W.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: