Review-uri

MSI MAG Z790 Tomahawk MAX WiFi DDR5 – Placă de bază pregătită pentru Intel 14 Gen.

Analizând cu atenție placa de bază MSI MAG Z790 Tomahawk MAX, suntem martorii unei inovații remarcabile în contextul lansării iminente a procesoarelor Raptor Lake Refresh. Producătorii de plăci de bază au pus la punct variante actualizate de chipset-uri Z790/B760, aducând cu sine îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește conectivitatea, alimentarea și alte aspecte cruciale. În ziua de azi, această evoluție este oficializată prin lansarea seriei de plăci de bază Z790 MAX, semnificând un salt semnificativ în evoluția modelelor anterioare.

Astăzi, ne bucurăm de o incursiune inițială în această bijuterie a tehnologiei, MSI MAG Z790 Tomahawk MAX. Cu lansarea procesoarelor Intel din a-14a generație în curând, promitem un review pe măsură. Cu toate acestea, nu putem să nu ne oprim și să apreciem inovațiile aduse de seria MAX. Procesoarele Intel Raptor Lake-S pentru desktop urmează să folosească socket-ul LGA 1700, aducând o compatibilitate directă cu generația Alder Lake.

Deschizând pachetul, suntem întâmpinați de o prezentare simplă și elegantă a plăcii de bază, cu detalii ce menționează suportul pentru procesoarele Intel Core din generația a 13-a și cele ulterioare. Această placa de bază deosebită oferă suport WIFI 7 și Lightning Gen 5, iar fiind parte din prestigioasa serie Tomahawk, se ridică la înălțimea standardelor high-end, versiunea MAX reprezentând un nivel superior în evoluția acesteia.

Dincolo de aspectul estetic, accesorizarea se remarcă prin includerea elementelor esențiale: antena Wi-Fi, cabluri SATA III, șuruburi pentru dispozitivele de stocare M.2, un stick USB cu drivere și software, un manual detaliat și câteva abțibilduri pentru entuziaști.

Pătrunzând în specificații, descoperim cu bucurie cele patru sloturi DDR5, pregătite să suporte până la 192 GB de memorie în mod dual-channel, cu profiluri XMP de până la 7800 MT/s. Cu un etaj de alimentare robust de 16+1+1 faze și mosfeți SPS 90A răciți eficient de radiatoare din aluminiu, Tomahawk MAX promite suport deplin pentru overclocking-ul entuziaștilor.

Cu un sistem de alimentare de 8+8 pini pentru procesor, placa poate suporta până la 300 de wați, asigurându-se că noul procesor Intel va avea suficientă putere. Sloturile de expansiune includ trei PCI Express x16 și 4 sloturi M.2, fiecare răcite eficient de o placă din aluminiu.

Pe partea din spate, conectivitatea este abundentă, cu opțiuni precum Display Port, USB A și Type C, mufe audio, HDMI și mufa LAN pentru cea mai bună experiență de gaming și multimedia.

La o privire inițială, MSI MAG Z790 Tomahawk MAX impresionează cu un design bine pus la punct și o gamă vastă de caracteristici esențiale pentru a fi considerată cu adevărat un produs high-end. Având un VRM puternic cu 18 faze, radiatoare solide, patru sloturi M.2 și suport PCIe Gen 5.0, această placă de bază promite performanță și fiabilitate pentru viitoarele sisteme de gaming.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: