Philips BDM3270 Review Romana si Pareri

Philips BDM3270 este monitorul care l-a inlocuit timp de 3 saptamani pe batranul meu monitor de 24 inch, ajutandu-ma astfel foarte mult la scrierea de articole pentru site, cat si la editarea de videouri in Adobe Premiere Pro si de fotografii in Adobe Photoshop CC.

Specificatii Philips BDM3270

  • ecran de 32 inch, aspect 16:9, rezolutie 2560 x 1440 pixeli;
  • timp de raspuns: 4ms;
  • rata de refresh: 60Hz;
  • Dimensiuni:
    Cu suport: 742 x 657 x 270 mm;
    Fara suport: 742 x 438 x 61 mm;
  • Boxe integrate: 2x 3 W;
  • Interfata: 1x HDMI, 1x Display Port, 1x DVI, 1x VGA, 2x USB 2.0, 2x USB 3.0, 1x jack, 1x Intrare Audio DVI (Mini Jack);

Ambalaj si Accesorii

In primul rand, trebuie sa va asteptati ca produsul pe care il primiti de la curier sau pe care il ridicati de la retailer sa fie mare si greu, avand o greutate de aproape 15kg. In interiorul cutiei care are aproape 1 metru lungime, pe langa monitor si suportul acestuia veti gasi un cablu D-Sub, 1x cablu DVI, 1x cablu DisplayPort, 1x cablu HDMI, 1x cablu audio si 1x cablu de alimentare.

Design si Conectivitate

Philips BDM3270 vine cu design relativ modern, fiind realizat in totalitate dintr-un policarbonat negru cu accente argintii in partea din fata la logo monitorului si pe piciorul care leaga monitorul de stand. Marginile ecranului sunt relativ inguste, cele din partea stanga, dreapta si cea de sus au undeva la 1.5cm, in timp ce marginea de jos, care include cele 5 butoane actionabile tactil, are undeva la 2cm.

Fiind un monitor axat in principal pe productivitate, ai nevoie ca acesta sa realizeze si tot felul de miscari. De exemplu se ofera posibilitatea ridicarii, aplecarii pe spate, rotirii in partea dreapta, cat si aplecarii pe stanga la aproape 90 de grade.

In ceea ce priveste conectivitatea, pe spate regasim mufa de alimentare, un port HDMI, 1x DisplayPort, un port DVI si un port jack de 3.5mm. Pe partea dreapta a monitorului avem doua porturi USB 2.0 si doua porturi USB de tip 3.0.

Ecran, Calitatea imaginii si Tehnologii

Philips BDM3270 vine cu un diplay LED destul de mare de 32 inch, ce are un aspect traditional 16:9 si o rezolutie 2K. Fiind un monitor destinat productivitatii, nu vei avea nevoie de multi MHz si de un timp de raspuns foarte mic, astfel ca Philips BDM3270 vine cu un timp de raspuns de 4ms si cu o rata de refresh de 60Hz.

Asa cum am zis si in introducere, am folosit in acestea 3 saptamani intens monitorul pe partea de productivitatea, scriind articole, editand fotografii in Photoshop, cat si videouri in Adobe Premiere. A fost mana cereasca monitorul mai ales cand am editat after movie-ul personal de la Neversea, care ar fi fost destul de greu de editat pe un laptop cu un ecran de doar 15.6 inch.

Recunosc faptul ca m-am si jucat Rocket League si pot spune cu sinceritate ca acest monitor nu este facut pentru gaming :)). Si nu ar fi neaparat datorita faptului ca nu are o rata de refresh de 120/144/240Hz sau un timp de raspuns de 1ms, ci faptul ca este mult prea mare si pe mine unul ma oboseste destul de tare. In schimb este un monitor bun si pe partea de entertainment, mai precis de vizionat filme/seriale/videouri de pe youtube, sezonul 2 din Narcos a fost vazut cu placere in vreo 3 zile 🙂

Culorile sunt vii, contrastul este reglat corect, unghiurile de vizualizare sunt chiar foarte bune, iar reglajele monitorului pe diferite pozitii sunt excelente.

Am avut conectat prin intermediul HDMI si un Chromecast, ce mi-a oferit acces la doua moduri de imagine: PIP(Picture in Picture) si PBP(Picture by Picture). Prima functie ofera o imagine mica a ceea ce este pe Chromecast intr-o parte a ecranului, in timp ce de-a doua functie imparte ecranul monitorului in doua parti, pe una fiind afisata imaginea de la PC, iar pe cealalta parte imaginea de pe Chromecast.

Vine si cu o tehnologia SmartImage, ce permite reglarea imaginii ecranului in functie de activitatea pe care o desfasori, existand in total 6 moduri: Office, Photo, Movie, Game, Economy si SmartUniformity. De asemenea, pot fi realizate setari la imagine, audio, culori, limba si OSD.

Philips BDM3270 Review Romana si Pareri - Foto 7

Concluzii si ultimele pareri despre Philips BDM3270

Daca esti in cautarea unui monitor axat in special pe productivitatea, Philips BDM3270 il consider a fi o alegere inteleapta. In schimb daca esti in cautarea unui monitor gaming si mai mic ca dimensiune, recomand sa te uiti la divizia de gaming de la Philips, la monitoarele AOC.

Philips BDM3270 poate fi gasit in oferta PCGarage.ro la un pret de 1.797 LEI(link)

Fotografii Philips BDM3270