[Review] Allview Viva H801
Introducere
Allview a lansat acum cateva saptamani in liniste tableta mid-range Allview Viva H801, ce este interesanta din prisma faptului ca vine cu conectivitate 3G. Este o tableta perfecta pentru cei care navigheaza pe internet, cat si pe retelele de socializare. Tableta ne-a fost acordata la review+concurs, de catre partenerul Allview Romania.
Specificatii
- display IPS LCD de 8 inch, rezolutie 1280×800 pixeli;
- procesor quad-core de 1.3GHz
- 1GB RAM si 8GB memorie interna
- camera principala de 5MP
- camera secundara de 2MP
- sistem de operare Android 5.1 Lollipop
- baterie de 4.300 mAh
Puncte Pro
- display de buna calitate
- unghi larg de vizualizare
- autonomie buna
- procesor quad-core de 1.3GHz
Puncte Contra
- rezolutie mica
- ai parte de putin lag
- memoria interna este prea mica
Ambalaj și Accesorii
In cutia primita veti gasi tableta Viva H801, un manual cu instructiuni, un cablu USB 2.0, un incarcator, certificatul de garantie si codul de activare pentru Bitdefender Mobile Security.
Design, Display și Conectivitate
Allview Viva H801 vine cu un corp unibody din policarbonat, ce ofera un grip foarte bun. Avand o dimensiune de 219,4 x 126,8 x 9,4mm si o greutate de 365,7 grame, tableta este destul de compacta si poate fi ținută intr-o mână.
Pe fața superioară a tabletei, deasupra display-ului poate fi observat difuzorul și camera secundară, iar sub acestea poate fi găsit un mini microfon. În partea de sus a tabletei se regăsește jack-ul de 3.5mm și portul mini USB 2.0. Pe partea dreaptă, sunt poziționate butoanele de volum, butonul de power și lăcașul pentru micro SIM și micro SD Card.
Pe spate se regăsește camera de 5 megapixeli care nu iese în relief, lângă ea LED Flash-ul și sub, logo-ul Allview. În partea de jos este inscripționat numele tabletei și este pozitionat difuzorul. In ceea ce priveste sunetul livrat de catre difuzor, acesta este destul de mediocru din punct de vedere al intensitatii.
Display-ul este unul IPS LCD, ce are o dimesiune de 8 inch si o rezolutie de 1280x800px. Este un display de buna calitate, ce ofera culori bune, un contrast bun si unghiuri mari de vizualizare. Un dezavantaj il constituie rezolutia, care este prea mica.
In ceea ce priveste conectivitatea, tableta vine cu suport 3G, ceea ce permite descarcari cu viteze de pana la 21.1Mbps si viteze de upload de pana la 5.76Mbps. De asemenea, dispune de Wifi 802.11 b/g/n, WiFi Direct, Hotspot, Bluetooth 4.0 si GPS cu A-GPS.
Hardware
Sub capota tableta are un procesor quad-core de 1.3GHz, probabil un MediaTek, 1GB RAM si 8GB memorie interna, ce poate fi extinsa printr-un micro SD Card de pana la 128GB. Allview ar fi putut pune pe aceasta tableta minim 1.5GB RAM pentru a nu se simti episioadele de mici blocari(lag). O alta problema o reprezinta memoria interna, din cei 8GB de care ni se spun, numai 3GB sunt disponibili utilizatorului.
In rest admir faptul ca reuseste sa ruleze jocuri precum Asphalt 8 ca de exemplu. Am pus tableta la munca si in cateva teste benchmark. In Antutu, tableta obtine un scor de 24.531 puncte, in Quadrant un scor de 9.253 puncte, in CF-Bench un scor de 21.915 puncte, iar in Geekbench un scor de 1.190 puncte.
Camere
Camera principala este de 5 megapixeli si este capabila sa filmeze FULL HD, iar camera secundara este de 2 megapixeli. Cea secundara poate fi folosita in special pentru apeluri video Camerele sunt destul de mediocre, dar până la urmă o tableta nu o cumperi ca să faci poze cu ea.
Poze facute cu tableta:
Software și Aplicații
Tableta ruleaza in prezent Android 5.1 Lollipop. Apreciez foarte mult faptul ca Allview nu si-a bagat mana prea mult in customizare software-ului, lasand-ul asa cum este el. In ceea ce priveste aplicatiile, tableta vine cu suita de aplicatii Google, plus cateva aplicatii speciale Allview precum: Actualizare Sistem, Allview Selfcare, Backup, Muzica, Manager de fisiere, Radio FM.
Tableta vine cu doua functii foarte interesante, pe care nu prea le vedem pe restul dispozitivelor de pe piata: „Control Gesturi” si „Planificare Pornire/Oprire”. In categoria „Control gesturi” din Setari ai posibilitatea sa personalizezi fiecare gest cu o aplicatie favorita. Astfel pot sa setez ca atunci cand am ecranul oprit si glisez in sus sa mi se deschida browser-ul Google Chrome, sau daca glisez in jos sa mi se deschida camera foto. De asemenea, tableta vine cu functia „double tap to wake up”, prin care ecranul oprit poate fi activat printr-o dubla atingere.
In ceea ce priveste functia „Planificare pornire/oprire”, aceasta iti da posibilitatea sa programezi tableta sa se inchida sau sa se deschida intr-un interval de timp stabilit. Astfel poti sa setezi ca tableta sa se inchida pe timpul noptii si sa se deschida singura dimineata.
Baterie și autonomie
Tableta vine cu o baterie 4.300 mAh, ce reuseste sa iti dea o autonomie de aproximativ 5.5-6 ore de utilizare, in conditii normale de utilizare. De asemenea, pentru economisirea bateriei poate fi activat modul de Economisire Bateriei, pus de catre Google la dispozitie sau cel pus la dispozitie de catre Allview.
Modul de economisire al bateriei pus de catre cel de la Google este mai eficient din prisma faptui ca opreste toate animatiile si ca incetineste procesorul. Pe de alta parte, celalalt mod de economisire a baterie, doar inchide anumite aplicatii care ruleaza in fundal si opreste Bluetooth-ul, Wifi-ul etc.
Verdict și Preț
In concluzie, Allview Viva H801 este o tableta buna pentru utilizatorii care fac mult browsing, stau pe facebook, instagram etc. Poate fi gasita in oferta eMAG la pretul de 599 LEI.
Galerie