AOC AGON AG251FZ este un monitor premium de gaming ce ofera cea mai intensa experienta in jocuri, fara tearing și stuttering, asta datorita ratei de refresh impresionante de 240Hz, tehnologiei FreeSync si a timpului de raspuns foarte scazut de 1ms.

Specificatii

  • ecran de 24.5 inch, aspect 16:9, rezolutie 1920 x 1080 pixeli;
  • timp de raspuns: 1ms;
  • rata de refresh: 244Hz;
  • Dimensiune cu suport: 566.65 x 545.21 x 218.25 mm;
  • Boxe integrate: 2x 2W;
  • Interfata: 2x HDMI, 1x Display Port, 1x DVI, 1x VGA, 4x USB 3.0, 1x jack;

Ambalaj si Accesorii

Monitorul, piciorul reglabil, standul din metal, un cablu VGA, un cablu HDMI, un cablu DVI, un cablu de alimentare + un transformator, un cablu audio, o telecomanda si niste manuale cu intructiuni.

Design si Conectivitate

Din punct de vedere al design-ului, AOC AGON AG251FZ este un monitor chiar aratos potrivindu-se in zona gaming-ului, fiind in totalitate realizat din policarbonat negru, pe spate avand accente rosii in stilul AOC, stand-ul si piciorul acestuia fiind realizate in totalitate din metal.

Este destul de greu, cantarind undeva aproape de 6.5 kg si poate fi ajustat pe inaltime, rotit stanga-dreapta, inclinat pe spate si inclinat stanga-dreapta. Marginile ecranului sunt destul de inguste si dispune, de asemenea, si de doua difuzoare 2W.

In ceea ce priveste conectivitatea, pe spate regasim mufa de alimentare, doua porturi HDMI, un DisplayPort, o intrare VGA, un mini USB prin care se conecteaza telecomanda, un jack de casti si un jack pentru microfon.

Ecran, Calitatea imaginii si Tehnologii

AOC Gaming AG251FZ vine cu un panou TN, ce are o dimensiune foarte buna pentru gaming de 25 inch (mai precis 24.5 inch) si o rezolutie FULL HD. Luminozitatea este destul de ridicata, contrastul este reglat corect, culorile nu mi se par a fi cele mai spectaculoase, iar in diferite unghiuri de vizualizare, culorile tind sa se schimbe. Pana la urma este un monitor destinat exclusiv gaming-ului, iar daca doresti un monitor dedicat productivitatii in care culorile sa fie reproduse corect, recomand Philips BDM3270 (review).

Poate cele mai impresionante lucruri in cazul acestui monitor il reprezinta rata de refresh mare de 240Hz si timpul de raspuns de 1ms. Imaginile se deruleaza mult mai smooth, iar diferentele dintre ce se intampla in joc si ce vezi pe ecran nu mai exista. De asemenea, ce trebuie sa stiti despre standardul de 240Hz, este faptul ca poate fi obtinut numai daca conectati un cablu HDMI sau un DisplayPort, deoarece printr-un cablu DVI refresh rate-ul este blocat la 144Hz.

Este un monitor dedicat in special gamerilor, mai ales celor care joaca jocuri de tip FPS precum: Counter-Strike: Global Offensive, Battlefield, Call of Duty etc. Shadow Control este o prima functie pe care o regasim, care ajuta foarte mult gamerii, astfel ca zonele intunecate devin mult mai luminate.

Regasim si tehnologia AMD FreeSync, ce sincronizeaza monitorul cu placa grafica pentru ca frame-urile sa fie afisate in mod corect, fara tearing și stuttering. In sesiunile lungi de gaming, intervine si tehnologia Lowblue Light, ce reduce nivelul de lumina albastra pentru a nu afecta vederea, cat si calitatea somnului. Primim posibilitatea de a realiza setari ale luminozitatii, contrastului, a culorilor, de OSD si chiar de realizare de moduri de joc.

AOC Gaming AG251FZ Review Romana si Pareri - Foto 2

Concluzii si Pret

AOC Gaming AG251FZ il consider a fi cel mai echilibrat monitor pentru gaming, oferind o rata de refresh impresionanta de 240Hz si un timp de raspuns foarte mic de 1ms. Singurul lucru care nu m-a incantat foarte mult a fost reproducerea culorilor.

In orice caz il consider a fi cel mai bun monitor raport calitate-pret si poate fi gasit in oferta PC Garage la un pret de 1.499 LEI(link achizitie).

Fotografii