[Review si Pareri] Sistem Gaming Red Shocktrooper by PC Garage
[Review si Pareri] Sistem Gaming Red Shocktrooper by PC Garage

Red Shocktrooper este unul dintre sistemele de gaming testate de catre mine in ultimele doua saptamani, ce m-a facut sa spun faptul ca procesoarele din seria Ryzen sunt uimitoare.  Este totodata al doilea sistem de gaming de la PC Garage testat dupa Viking(review).

Specificatii

  • Placa de baza: GIGABYTE GA-AB350M-Gaming 3
  • Procesor: AMD Ryzen 5 1400, frecventa de 3.2GHz, quad-core, tehnologie de fabricatie 14nm;
  • Memorie RAM: HyperX Fury Black DDR4 de 8GB;
  • Placa Video Nvidia Geforce GTX 1060  DDR5, 6GB, 192bit;
  • HDD: WD Blue, 1TB, 7200 rpm, 64 MB, SATA-III;
  • Carcasa Segotep Warship EVA Red Middle Tower;
  • Sursa Deepcool DA500, 500 Watt;

Constructie si Configuratie

In interiorul carcasei destul de aratoasa de la Segotep, pe placa de baza Gigabyte, PC Garage a pus un procesor Ryzen 5 1400, de tip quad-core, ce ruleaza de pana la o frecventa tubo max de 3.4GHz. Numarul de thread-uri este opt, iar tehnologia de fabricatie a procesorului este pe 14nm. S-a descurcat impecabil atat pe partea de gaming, cat si in programe de editare foto si video.

Placa de baza este una GA-AB350M-Gaming 3 de la Gigabyte, in format mATX, ce integreaza doua sloturi PCI Express 3.0 x16, un slot PCI Express x1 si ce suporta o memorie RAM de tip DDR 4 de pana la 64GB. Pentru RAM s-a folosit o singura memorie HyperX de 8GB, aici preferand sa se foloseasca un kit cu doua memorii a cate 4GB.

Unul dintre cele mai interesante lucruri din acest sistem de gaming Red Shocktrooper de la PC Garage este placa video, aceasa fiind una GTX 1060 de la ASUS, ce vine cu o memorie de 6GB DDR5, 192 bit si ce suporta over clocking.

Carcasa asa cum am spus si mai sus este una de la Segotep, un Warship EVA Red Middle Tower foarte spatioasa, avand urmatoarele dimensiuni 540 x 485 x 220 mm. HDD-ul de 1TB si sursa Deepcool DA500 de 500W sunt pozitionate in partea de jos a carcasei. Pe langa HDD, as fi preferat ca si in cazul sistemului Viking un SSD pentru Windows. Ventilatia sistemului se realizeaza prin intermediul a 3 ventilatoare, ce vin si cu luminite rosii.

Pe partea de back panel regasim urmatoarele lucruri: un port PS/2 Combo, un port DVI, doua porturi HDMI si Display Port, un port RJ-45, doua porturi USB 2.0 si patru porturi USB 3.0. Pe partea de front panel regasim doua porturi USB 2.0, unul USB 3.0, un jack pentru casti si un jack pentru microfon.

Sistem Gaming Red Shocktrooper by PC Garage - poza 6
Sistem Gaming Red Shocktrooper by PC Garage – poza 

Teste gaming si Benchmark-uri 

CS:GO, Dota 2, Rocket League, Assasin’s Creed Origins si Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands, acestea sunt jocurile pe care le-am jucat in cele doua saptamani. Nu am intampinat nicio problema in ele, toate jocurile s-au miscat extrem de bine, nu am avut parte de blocaje sau de drop fps, iar fps-urile au fost la un nivel destul de ridicat in opinia mea. De remarcat faptul ca toate jocurile au fost jucate la nivelul maxim de grafica.

De asemenea, PC-ul s-a descurcat uimitor si in alte activitati precum editare foto si video, fara pic de efort depus.

Joc Setari Video FPS Minim FPS Maxim
 CS:GO  High  98 fps  220 fps
 Dota 2  High  87 fps 118 fps
 Rocket League  High  175 fps  218 fps
Assassin’s Creed Origins  Ultra High  38 fps  60 fps
Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands  Ultra  40 fps  73 fps

 

Am pus sistemul si la niste teste benchmark, ce am observat in CPU-Z, fata de Viking care integra un i3-7100  este faptul ca pe single-core, i3-ul de la Intel obtine un scor mult mai bun. In schimb pe multi-core, Ryzen intrece i3-ul fara nicio problema.

Rezultate benchmark-uri:

  • 3D Mark: 3.961 puncte;
  • PC Mark: 3773 puncte;
  • CPU-Z: Single Core 346.5, Multi Core 1875.3;

Verdict si Pret

Red Shockstrooper este un sistem echilibrat, care va duce jocurile din urmatorii 2-3 ani zic eu fara nicio problema, dar care are cateva lipsuri printre care as remarca lipsa dual kit-ului pentru RAM si lipsa unui SSD.

Chiar daca produsul nu mai este disponibil in oferta PC Garage, poate fi gasita varianta a doua a acestuia doar ca intr-o alta carcasa, zic eu mult mai aratoasa, si cu cateva schimbari la componente la nivel de producator, la pretul de 4.199 LEI(link)

Poze cu sistemul: