Review-uriTehnologie

Simplitate și securitate: camera de supraveghere Tenda IT7-LCS-4

Camerele de supraveghere au devenit o prezență din ce în ce mai comună în viața de zi cu zi. Utilitatea lor este evidentă pentru toți posesorii, însă mulți posibili beneficiari ar putea ezita să încerce să le folosească din cauza complexității asociate cu instalarea acestora.

Tenda încearcă să elimine această complexitate a instalării, și ne propune pentru acest review o cameră bullet pentru exterior, impermeabilă, cu un senzor cu rezoluție înaltă și o instalare foarte simplă care nu ar trebui să pună probleme nimănui.

Specificațiile sunt unele foarte bune:

 • Porturi: Alimentare: CC 12V 1A, Ethernet: 1 x RJ45 100M Ethernet port
 • Obiectiv: 4mm@F2.2/6mm@F2.0
 • Dimensiune produs: 85 x 85 x 166 mm
 • Rezoluție: 2560×1440
 • Standard codificare: H.265+/H.265/H.264
 • Comutare mod zi/noapte: filtru încorporat IR-CUT dublu
 • Reducerea zgomotului digital 3D
 • DWDR: Da
 • Compensare backlight: Da
 • ROI: Da
 • Altele: Alarmă inteligentă, detecție S-motion, detecție forme umane, definire zone de monitorizare
 • Distanța vizibilitate nocturna infraroșu: 30 metri
 • Temperatura operare: -20℃ – 60℃
 • Umiditate operare: 10% – 95% RH fără condens
 • Nivel protecție contra umezelii: IP67
 • Audio: Microfon incorporat
 • Protocoale de rețea suportate: RTSP, HTTP, DHCP, DDNS, ONVIF
 • Internet Network protocol: IPV4
 • Conectare: prin cablu
 • Conținut pachet: Camera de supraveghere, ghid de instalare rapidă, kit waterproof, notificare privind licența publică generală

În cutie vom găsi pe lângă camera propriu-zisă pliantul cu instrucțiuni și accesoriile de etanșare a conectorilor. Camera are o construcție solidă, dintr-un plastic de calitate asamblat foarte bine, și o estetică plăcută și discretă. Partea frontală prezintă două leduri puternice de lumină albă lângă obiectiv, care se vor activa la detectarea mișcării, și încă două pentru iluminarea cu infraroșu. Putem fixa camera pe suportul său prin intermediul unor găuri filetate aflate în corpul camerei, două pe partea inferioară și una pe partea superioară.
Tensiunea de alimentare a camerei este de 12 V la 1 A, deci va fi nevoie de o putere de 12 W. După cum se obișnuiește la camerele de exterior ce urmează să fie conectate la NVR-uri, pachetul nu conține alimentator.

Instalarea este foarte simplă și la îndemâna oricui. Avem nevoie în prealabil de un router și un network video recorder (NVR). Alimentăm camera, o conectăm la router printr-un cablu Ethernet, și în acest moment NVR-ul ar trebui să o detecteze automat, printr-unul din protocoalele suportate — ONVIF în cazul review-ului nostru, în care s-a folosit un NVR Tenda N3L-16H. Vom introduce în NVR userul și parola camerei pe care le găsim în pliantul cu instrucțiuni, și din acest moment camera va transmite fluxul său audio-video spre NVR pentru a fi înregistrat pe suportul de stocare al acestuia.

Accesul la setările camerei se va face prin intermediul NVR-ului sau direct prin conectarea într-un browser la IP-ul camerei. Putem configura printre altele parametri ai detecției de mișcare precum sensibilitatea detecției, zonele de pe senzor active pentru detecția de mișcare, modul în care vrem să fim avertizați că s-a declanșat alarma de mișcare (prin mail sau prin declanșarea ledurilor luminoase ale camerei), intervalele orare în care să fie activă camera, parametrii de imagine precum claritatea, luminozitatea sau culoarea, bitrate-ul și setările de conectivitate și mentenanță.

Opțional putem instala pe smartphone aplicația Tenda TDSEE, cu care putem avea acces la imaginea sau sunetul camerei și fără să avem un NVR. Conectarea se face imediat, prin scanarea codului QR de pe spatele camerei.  Prin intermediul aplicației putem salva fluxul audio-video al camerei, dar doar pe telefon, deci evident că vom avea în continuare nevoie de un NVR pentru înregistrarea permanentă. Aplicația este însă foarte utilă pentru că putem vedea și auzi ce filmează camera și atunci când suntem în deplasare, deci fără acces la rețeaua locală în care este conectată camera, ci doar la o conexiune oarecare de internet.

În teste, Tenda IT7 LCS4 a avut o comportare foarte stabilă și performanțe corespunzătoare specificațiilor declarate. Obiectivul de 4mm alături de cei 4 megapixeli de care este capabil senzorul oferă o claritate foarte bună atât în infraroșu cât și color. Detectarea mișcării și alertele corespunzătoare pe telefon au funcționat foarte bine, și aplicația dedicată aduce un plus real de valoare prin simplitatea conectării și prin posibilitatea urmăririi activității camerei și de la distanță. Un alt avantaj al camerei este codecul modern H.265+ folosit, care permite transmiterea unei imagini de foarte bună calitate spre NVR sau telefon însă cu o lățime de bandă foarte mică. Acest lucru permite atât o economie de spațiu de stocare, cât și accesul fluent la fluxul audio-video al camerei chiar și prin conexiuni lente cum ar fi una de date mobile.

În concluzie, IT7-LCS-4 de la Tenda s-a dovedit o cameră de securitate pentru exterior cu performanțe foarte bune, ușor de instalat și de integrat într-un sistem de securitate de genul celor folosite în firme mici, ferme, parcări sau magazine, cu una sau mai multe camere. Tenda IT7-LCS-4 este perfect capabilă astfel să aducă la îndemâna oricui posibilitatea de a construi un astfel de sistem de supraveghere eficient, cu un minim de complexitate.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: