Tutoriale

Cum să obțineți înapoi vechile meniuri contextuale în Windows 11

În timp ce Windows 11 nu este o revizuire masivă a interfeței de utilizare, așa cum a fost Windows 8, care vine de la Windows 7, compania a făcut unele schimbări care ar putea deruta unii utilizatori. Una dintre aceste modificări se referă la meniul contextual al clicului din dreapta ori de câte ori faceți clic dreapta pe un fișier.

În Windows 10, dacă se făcea clic dreapta pe un fișier, apăreau o mulțime de opțiuni, cum ar fi redenumirea acestuia, ștergerea, deschiderea acestuia, deschiderea cu, trimiterea către și multe altele. Cu toate acestea, se pare că Microsoft consideră că acest meniu contextual este un pic prea umflat și ar putea avea prea multe opțiuni de care nu toți utilizatorii ar avea nevoie.

Din acest motiv, compania a introdus în Windows 11 noi meniuri contextuale, care au fost concepute pentru a fi mai compacte și pentru a avea funcții care, în opinia lor, sunt mai des folosite. Potrivit Microsoft, „Meniul este excepțional de lung. Acesta a crescut într-un mediu nereglementat timp de 20 de ani, de la Windows XP, când a fost introdus IContextMenu”.

Cu toate acestea, dacă nu sunteți un fan al noilor meniuri contextuale, nu vă faceți griji pentru că, de fapt, nu este atât de greu să readuceți această caracteristică.

Metoda 1 – Soluție temporară

Această metodă este o metodă temporară care vă permite să vizualizați vechiul meniu contextual, dar când faceți clic pe un alt fișier, acesta dispare și va trebui să o faceți din nou. Partea bună a acestei metode este că, dacă puteți aprecia un meniu mai compact, dar doriți să puteți accesa mai multe opțiuni în funcție de necesități, aceasta ar putea fi metoda potrivită pentru dumneavoastră.

 1. Faceți clic dreapta pe un fișier
 2. Faceți clic pe „Show more options” (Afișați mai multe opțiuni)
 3. Acum veți avea din nou vechile meniuri contextuale

Alternativ, dacă preferați comenzi rapide de la tastatură:

 1. Apăsați Shift + F10
 2. Faceți clic dreapta pe un fișier
 3. Vechiul meniu contextual va apărea acum

Metoda 2 – Editarea registrului

Dacă preferați să aveți din nou vechile meniuri contextuale într-un mod mai permanent, atunci această metodă este pentru dumneavoastră. Aceasta va necesita să editați registrul computerului, așa că, dacă nu sunteți familiarizat sau nu vă simțiți confortabil cu acest lucru, poate că nu este pentru dumneavoastră. Cu toate acestea, procesul este foarte simplu și rapid, care ar trebui să vă ia cel mult un minut sau două.

 1. Faceți clic pe Start
 2. Scrieți „regedit” și apăsați Enter
 3. În bara de navigare din stânga, căutați HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\CLSID
 4. După ce l-ați găsit, faceți clic dreapta pe folderul CLSID și selectați New > Key (Nou > Cheie)
 5. Introduceți {86ca1aa0-34aa-4e8b-a509-50c905bae2a2} pentru numele său și apăsați Enter.
 6. Faceți clic dreapta pe cheia pe care tocmai ați creat-o și selectați New > Key (Nou > Cheie)
 7. Introduceți InprocServer32 pentru numele său și apăsați Enter.
 8. Faceți dublu clic pe intrarea din registru (implicit) și apăsați Enter pentru a seta valoarea sa la blank.
 9. Închideți editorul de registru
 10. Reporniți calculatorul și ar trebui să vedeți din nou vechile meniuri contextuale.
 11. Dacă doriți să readuceți noile meniuri contextuale, urmați pașii de mai sus, dar localizați cheia {86ca1aa0-34aa-4e8b-a509-50c905bae2a2} pe care ați creat-o la pasul 5 și ștergeți-o. Asigurați-vă că selectați cheia corectă, altfel ar putea avea consecințe neintenționate. Reporniți calculatorul după ce ați terminat și noile meniuri contextuale vor fi restaurate

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: