Cum deschizi un fisier CSV in Excel
Cum deschizi un fisier CSV in Excel

“Cum deschizi un fisier CSV in Excel” sau “Cum importi un fisier CSV in Excel” sunt doua dintre principalele intrebari pe care si le-a pus fiecare dintre noi atunci cand a intalnit un fisier CSV. Si zic acest lucru deoarce atunci cand incerci sa il deschizi in programul Microsoft Excel, continutul fisierului iti este afisat intr-un mod cu totul haotic.

In primul rand, CSV vine de la Comma Separated Value si reprezinta un fisier de date separate prin virgula. Aceste tipuri de fisiere sunt folosite pentru schimbul de date dintre diferite aplicatii. De exemplu, bazele de date si managerii de contacte accepta adesea fisiere CSV.

Un fisier .CSV este de forma aceasta:

NUME,Email,NUMAR TELEFON,ADRESA

mihai ionescu,mihai.c@gmail.com,072222222,bucuresti 123

alex andrei,alex@andrei.com,072499999,craiova 88

Asadar pentru a deschide un fisier CSV in Microsoft Excel va trebui sa urmati acesti pasi:

  1. Porniti Microsoft Excel si deschideti un nou Blank workbook
  2. Mergeti in tabul Data si accesati Get External Data -> From Text
  3. Selectati fisierul CSV cu pricina

Dupa ce realizezi pasii de mai sus va fi deschis Text Import Wizard in care va trebui sa mai urmezi cateva indicatii. La primul pas, la Original Data Type va trebui sa selectezi cum sunt delimitate mai exact datele tale din fisierul CSV, in cazul meu fiind realizate prin virgule, asadar optiunea este aceea Delimited. La pasul doi trebuie sa selectezi tipul de delimitare pentru a insera pe coloane datele, fara nicio problema, in cazul meu fiind Comma(virgula). Iar la pasul 3 nu trebuie altceva decat sa dai Finish, pentru ca apoi datele sa fie inserate corect in Excel.

De asemenea, in cazul in care nu folosesti Microsoft Excel, ci utilitarul celor de la Google, Google Sheets, poti realiza urmatorii pasi:

  1. Deschideti o foaie de calcul noua
  2. Accesati Fisier -> Deschideti.
  3. Selectati fisierul CSV

And that’s it. Acum fisierul CSV este afisat in mod corespunzator.