Stiri

SK Hynix accelerează memoria DDR5 peste 8 Gbps cu MCR DIMM, cele mai rapide module de server din lume

SK hynix a anunțat dezvoltarea modulelor sale MCR DIMM pentru servere, care oferă module de memorie cu o viteză nominală de DDR5-8000 și mai mare.

SK hynix a anunțat astăzi că a dezvoltat modulul de memorie DDR5 Multiplexer Combined Ranks (MCR) Dual In-line DDR5, cel mai rapid produs DRAM pentru servere din lume. S-a confirmat că noul produs funcționează la o rată de transfer de date de minimum 8Gbps și este cu cel puțin 80% mai rapid decât cele care au 4,8Gbps ale produselor DDR5 existente.

MCR DIMM este o realizare care provine dintr-o gândire ieșită din comun, cu scopul de a îmbunătăți viteza de funcționare a DDR5. Sfidând conceptul predominant conform căruia viteza de funcționare a DDR5 se bazează pe cea a cipului DRAM în sine, inginerii au căutat să găsească o modalitate de a îmbunătăți viteza modulelor în locul cipurilor pentru dezvoltarea celui mai recent produs.

SK hynix a proiectat produsul într-un mod care permite funcționarea simultană a două rânduri prin utilizarea bufferului de date instalat pe MCR DIMM bazat pe tehnologia MCR de la Intel.

Vicepreședintele și directorul general al diviziei de memorie de la Renesas, Sameer Kuppahalli, a declarat că dezvoltarea de către Renesas a bufferului de date reprezintă punctul culminant a trei ani de efort intensiv, de la concept până la producție. „Suntem mândri să fim parteneri cu SK hynix și Intel în efortul de a realiza această tehnologie într-un produs atractiv”, a spus el.

SK hynix se așteaptă ca piața pentru MCR DIMM să se extindă impulsionată de calculul de înaltă performanță care va profita de lățimea de bandă crescută a memoriei. SK hynix plănuiește să aducă produsul în producția de masă în viitor.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: