Stiri

Snapdragon 8 Gen 2 atinge un nou record în ceea ce privește performanța multi-core

Snapdragon 8 Gen 2 atinge o nouă piatră de hotar în ceea ce privește chipset-urile Android de top, iar lucrul surprinzător în legătură cu cele mai recente cifre este că cel mai nou SoC de la Qualcomm a atins acest obiectiv în timp ce funcționa la frecvențe implicite.
Pe Geekbench 5, X90 Pro Plus de la Vivo a fost reperat rulând Snapdragon 8 Gen 2, Ice Universe comentând pe tweet-ul său că nucleul Cortex-X3 al acestei versiuni funcționa la 3,20 GHz. Frecvența este ușor mai mică decât cea a versiunii overlockate a SoC-ului, care funcționează la 3,36GHz. Chiar și așa, acest chipset obține un nou record, depășind pragul de 5.000 de puncte în cadrul testului multi-core al aplicației de benchmarking, obținând un scor de 5.106.
OnePlus 11 ar putea fi livrat cu stocare UFS 4.0 și un nou corp ceramic
Qualcomm încă trebuie să facă ceva în ceea ce privește performanța single-core, deoarece continuă să dezamăgească, dar suntem impresionați de Snapdragon 8 Gen 2 atunci când vine vorba de sarcini de lucru multi-core. Aceste rezultate pot fi atribuite noului „1 + 4 + 3 CPU cluster pe care îl folosește siliciul, unde acum folosește patru nuclee de aur care rulează la 2,80 GHz pentru a obține acest scor ridicat.
Ceea ce este interesant la acest rezultat este că, în ciuda faptului că rulează la frecvențe implicite, Snapdragon 8 Gen 2 care rulează în X90 Pro Plus este mai rapid decât cel care rulează în Galaxy S23 Ultra. Anterior, aceeași aplicație de benchmark a dezvăluit că nava amiral a Samsung avea același SoC, dar Cortex-X3-ul său funcționa la 3,36 GHz în loc de 3,20 GHz. Acest lucru ar trebui să facă Galaxy S23 Ultra mai rapid pe hârtie, dar, dimpotrivă, terminalul obține un scor multi-core mai mic decât X90 Pro Plus.
Este posibil ca Samsung să încerce în mod deliberat să accelereze procesorul pentru a prelungi durata de viață a bateriei, deoarece căldura suplimentară poate reduce capacitatea celulei de a menține nivelul maxim de încărcare pentru o perioadă mai lungă de timp. De asemenea, întrucât unitățile comerciale ale familiei Samsung Galaxy S23 nu au fost încă lansate, nu putem comenta modul în care Snapdragon 8 Gen 2 se va comporta în aceste modele.
Chiar și cu acest spor de performanță, cel mai recent A16 Bionic de la Apple continuă să fie mai rapid, deși trebuie precizat că A15 Bionic nu mai este următorul pe locul doi în topul celor mai rapide chipset-uri mobile, iar acesta este un lucru cu care Qualcomm ar trebui să fie mândră.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: