Stiri

Tehnologia de inteligență artificială generativă a Apple va avea nevoie de timp pentru a se lansa, în timp ce ChatGPT continuă să se îmbunătățească și să crească

ChatGPT este la modă în aceste zile, iar OpenAI lucrează constant la îmbunătățirea modelului lingvistic. Pe de altă parte, Apple este mult în urmă, fără detalii despre un potențial produs. În timp ce compania lucrează intern la dezvoltarea unei tehnologii de inteligență artificială generativă, un analist a declarat că Apple nu va anunța un serviciu de inteligență artificială anul viitor pentru a se alinia pieței.

În raportul său de profit, Apple nu va împărtăși detalii despre AI și despre eforturile pe care le face pentru a dezvolta un potențial produs sau serviciu. Acest lucru se datorează faptului că firma nu are nimic de valoare de arătat în acest moment. Ceea ce înseamnă că, potrivit lui Ming-Chi Kuo, compania nu are niciun plan de a lansa anul viitor un produs dedicat sau un serviciu bazat pe un model generativ de inteligență artificială sau de a integra tehnologia în gama de produse existente.

Aceasta nu este prima dată când auzim detalii despre faptul că Apple lucrează la un model de inteligență artificială generativă. Anterior, a fost acoperit faptul că firma lucrează la platforma „Apple GPT” bazată pe inteligență artificială. Potențialul produs a fost raportat pentru a rivaliza cu produse precum ChatGPT, dar se pare că firma are nevoie de mai mult timp pentru a veni cu un produs finit.

ChatGPT a doborât diverse recorduri de descărcări pe iOS, permițând persoanelor fizice să utilizeze instrumentul în viața de zi cu zi. ChatGPT a fost lansat recent pe Android, ceea ce ar fi sporit și mai mult baza de utilizatori. OpenAI folosește instrumentul și ca sursă de venit. În timp ce ChatGPT 3.5 este gratuit pentru toate platformele, activat în mod implicit, cel mai recent standard GPT-4 sau actualizarea acestuia este disponibil doar pentru abonații serviciului. Modelul lingvistic ar continua să se îmbunătățească, deoarece Microsoft a investit masiv în platformă.

În ceea ce privește speculațiile, există câteva modalități prin care Apple poate oferi utilizatorilor interpretarea sa a unui model generativ de inteligență artificială. În primul rând, compania ar putea integra tehnologia cu Siri, permițându-i asistentului virtual să ofere informații mult mai bine decât o face acesta. În prezent, Siri se află în urma Google Assistant în ceea ce privește referințele și rezultatele contextuale. Înaintea modelului generativ de inteligență artificială al Apple, Google a dezvăluit deja Bard. Deocamdată, puteți accesa Bard pe web, dar în curând va putea fi transformat într-o aplicație dedicată, similară cu ChatGPT. În plus, Bard ar putea fi integrat și cu Google Assistant, oferind îmbunătățiri suplimentare asistentului virtual.

 

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: