Device-uriReview-uriTehnologie

[Review] Tenda Nova MW5s

Sistemele Wi-Fi de tip mesh rezolva cele mai dese si enervante probleme pe care le au routerele. Daca la un router atunci cand te indepartezi de el incepi sa pierzi semnal si respectiv viteza, nu aceleasi lucruri se intampla si la un sistem mesh, ce formeaza practic o panza de internet in care nu ai parte de intreruperi, viteze scazute sau de diversele probleme. De la aceasta regula nu face exceptie nici Tenda Nova MW5s, un router de tip mesh ce se evidentiaza prin acoperirea mare pe care o ofera(de pana la 200 mp in configuratia cu doua noduri) si viteza gigabit prin intermediul portului LAN.

Specificatii 

  • Viteza Wi-Fi (Mbps): 300 + 867
  • Frecventa: 2.4 – 5 GHz
  • Standarde: IEEE 802.11 ac, IEEE 802.11b, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n
  • Protocoale: TCP/UDP
  • Securitate: WPA-PSK, WPA2-PSK, WPA/WPA2-PSK
  • Porturi: 1 x LAN, 1 x WAN
  • Viteze ethernet: 10/100/1000
  • Dimensiuni: 9.1 x 9.1 x 9.3 cm

Design si Conectivitate

Nodurile Nova MW5 sunt identice ca design, diferenta dintre nodul principal si cel secundar putand fi vazuta doar pe eticheta de la baza. In rest pe ambele unitatii, de culoare alba, regasim pe fata logo-ul, un mic LED ce indica starea nodului, iar pe spate mufa de alimentare, un port WAN si un port LAN. As remarca faptul ca la baza langa eticheta fiecarui modul avem si monturi speciale pentru perete.

In pachet pe langa cele doua unitati Nova, gasiti doua incarcatoare de voltaje diferite(deci aveti grija cum le fositi), un manual cu instructiuni si un cablu cablu Cat 5E destul de scurt.

Acoperire si viteze

Stau intr-un apartament cu 4 camere de circa 90mp, iar acoperirea pe care o ofera TENDA Nova MW5s este mai mult decat buna, neavand parte de intreruperi, blocaje sau viteze mici la descarcare pe WiFi. In aceasta configuratie cu 2 noduri, Tenda promite o acoperire de pana la 200 mp, iar daca s-ar mai adauga cate un nod acoperirea ar creste cu cate 100 mp(o retea M5s poate fi formata din maxim 6 noduri).

Tenda MW5s vine cu un SSID unic (2.4Ghz & 5Ghz), astfel că nu îți mai bați capul cu configurare a două rețele. În ceea ce privește vitezele obținute, pe PC-ul personal conectat prin cablu de tip LAN, am obținut viteze de descărcare de până la 367 Mbps si viteze de upload de până la 496 MBps. Pe partea wireless, vitezele au fost diferite și alternau in functie de SSID-ul la care erai conectat, astfel la descărcări am atins viteze de 294 MBps, iar la upload de 263 MBps.

Configurare si Interfata Software

Configurarea sistemului de tip mesh a durat cateva minute si am realizat-o exclusiv prin intermediul smartphone-ului personal. Practic nu trebuie altceva sa faci decat sa introduci in priza nodul primar(Mesh5f) + sa conectezi cablul de tip WAN, sa descarci aplicatia Tenda WiFi si sa te conectezi la router prin intermediul datelor de logare, specificate pe eticheta din partea de jos a nodului. Apoi nu trebuie facut altceva decat sa introduci datele de tip PPOE, iar apoi sa conectezi de-al doilea nod la o distanta de maxim 10 metri.

Interfata aplicatiei este extrem de simpla si intuitiva, neavand probleme in a realiza diverse setari. Ecranul principal iti ofera detalii despre statusul nodurilor, device-urile conectate la acestea si viteza de transfer care are loc in prezent. De asemenea, regasim functii precum Parental Control(pentru a realiza diverse restricii), Fast Roaming(functie ce permite ca fiecare unitate Nova sa transfere utilizatorii catre alta unitate Nova) si Capacity-oriented Mode(permite conectarea a peste 30 de clienti pe reteaua WiFi deodata).

Concluzii

Tenda Nova MW5s este un sistem perfect pentru cei care au case mari si au nevoie de simplitate in configurare alaturi de viteze mari si fara intreruperi.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: