Stiri

Un Mac Pro „tomberon” vechi de 10 ani oferă performanțe multi-core impresionante față de M2 de la Apple

Mac Pro-ul Apple „tomberon” a fost perceput inițial ca o minune a ingineriei. Din nefericire, utilizatorii puternici care doreau cele mai bune performanțe single-core și multi-core au fost furioși în legătură cu faptul că noua stație de lucru proiectată nu putea ține pasul cu sarcinile solicitante și că ar fi suferit din cauza blocării termice. În ciuda acestor neajunsuri, mașina dotată cu un procesor Intel Xeon poate încă să țină piept celor de la Apple M1 și M2 din zilele noastre.
Mac Pro a ajuns acasă la un YouTuber cu numele de canal numit This Does Not Compete. Configurația pe care a plătit-o includea un procesor Intel Xeon E5 cu patru nuclee și era evident că acesta nu va rezista niciodată chiar și în fața celui mai puțin puternic siliciu Apple. Din fericire, stația de lucru poate fi modernizată de utilizator dacă nu te deranjează să investești o tonă de timp și efort pentru a intra înăuntru, dar YouTuberul a reușit să schimbe procesorul existent cu un Intel Xeon E5-2679 v2 cu 12 nuclee.
Din nefericire, înlocuirea procesorului necesită o dezasamblare completă și dureroasă a Mac Pro, pe care nu mulți sunt dispuși să o facă, dar, din fericire, SSD-ul și memoria RAM sunt ușor accesibile. După ce a pornit o copie proaspătă de macOS Monterey, creatorul de conținut a rulat Mac Pro la treabă, începând cu Geekbench 5. Scorul single-core a fost mai mult decât dezamăgitor, dar performanța multi-core a înregistrat cea mai mare creștere a performanței, mașina obținând un scor de 7792, care este mai mare decât cel obținut de MacBook Pro M1 la același rezultat multi-core, care a fost de 7390.
Acest lucru arată că un Mac Pro modernizat încă mai are ceva forță, deși are aproape un deceniu. De asemenea, am atașat o captură de ecran Cinebench pentru a vedea cum se clasează procesorul în raport cu restul grupului. Din păcate, M2 MacBook Pro dispune de nuclee mai performante și mai eficiente din punct de vedere energetic, astfel că Mac-ul portabil a reușit să învingă stația de lucru cu un scor multi-core de 8743.
După cum se poate observa, marja nu este masivă, ceea ce arată că, dacă aveți deja unul dintre aceste computere „coș de gunoi” și nu aveți nevoie de un produs care trebuie să fie departe de perete, ar fi bine să vă abțineți deocamdată de la achiziție. Puteți, de asemenea, să vizionați videoclipul de mai jos și să împărtășiți ce părere aveți despre performanțele Mac Pro-ului actualizat. Credeți că proprietarii ar trebui să continue să se descurce cu el, sau ar fi trebuit de mult timp să se facă o actualizare?

 

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: