Stiri

Vești proaste, gameri: Mineritul Ethereum nu va dispărea, cel puțin nu încă

Se pare că mult-așteptata nirvana pentru gameri, una plină până la refuz de GPU-uri accesibile, va trebui să mai aștepte puțin – și s-ar putea să nu mai ajungă niciodată – deoarece un grup de mineri Ethereum rămân hotărâți să păstreze metoda lor intensivă de autentificare a tranzacțiilor pe blockchain, care va dispărea în curând.

Pentru a vă reaminti, în câteva ore, Ethereum este gata să treacă de la un mecanism de autentificare a tranzacțiilor Proof-of-Work (PoW), în care minerii „cheltuiesc” putere de calcul pentru a câștiga dreptul de a autentifica tranzacțiile primite, la unul bazat pe un cadru Proof-of-Stake (PoS), în care validatorii blochează o anumită cantitate de Ethereum în noduri dedicate pentru a concura între ei în vederea autentificării tranzacțiilor și introducerii de noi blocuri în lanț. Tranziția nu numai că va reduce amprenta energetică a Ethereum cu aproximativ 99%, dar va deschide și calea pentru ca cea de-a doua criptomonedă ca mărime din lume să devină potențial deflaționistă, datorită unei reduceri dramatice a emisiunilor de monede.

Cu toate acestea, un grup dur de mineri Ethereum refuză categoric să se îndrepte spre acest viitor bazat pe PoS. În schimb, de îndată ce fuziunea va intra în funcțiune, acești mineri și-au exprimat intenția de a copia întreaga stare a blockchain-ului Ethereum – inclusiv toate token-urile, NFT-urile, DApps și bazinele de lichidități – în hard fork-ul lor bazat pe PoW, denumit în mod neimaginat EthereumPoW (ETHW). În esență, Pool-urile de lichiditate ale blockchain-ului moștenit vor fi golite și apoi convertite în monede ETHW. Cu toate acestea, având în vedere că aproape niciun operator DApp sau stablecoin nu susține ETHW, este dificil de evaluat propunerea de valoare pentru această bifurcație, mai ales că Ethereum Classic (ETC) oferă deja un loc stabilit pentru acești mineri.

În mod surprinzător, EthereumPoW a reușit să câștige câțiva susținători puternici, inclusiv fondatorul TRON, Justin Sun, precum și burse criptografice precum Poloniex și BitMEX.

Țineți cont de faptul că, spre deosebire de Ethereum, ETHW nu există încă. În schimb, moneda se tranzacționează în prezent ca un IOU și ar urma să fie schimbată cu ETHW-ul real odată ce hard fork-ul va intra în funcțiune după fuziune.

Chiar dacă EthereumPoW reușește să se bifurce cu succes, va trebui să se confrunte cu bomba de dificultate încorporată în Ethereum, care face ca minarea de noi monede pe blockchain să devină progresiv mai dificilă.

Așadar, se pune întrebarea: de ce se străduiesc minerii Ethereum să facă atâtea eforturi? Ei bine, conform unei estimări realizate de Bitpro Consulting, minerii Ethereum au alocat aproximativ 15 miliarde de dolari în capital pentru GPU-uri. Prin urmare, este de înțeles că unii mineri sunt săriți de perspectiva pierderii. Și atunci, de ce să nu treacă pur și simplu la Ethereum Classic, care nu are încorporată bomba de dificultate minieră?

La momentul redactării acestui articol, ETHW se tranzacționează la aproximativ 34 de dolari, în creștere cu aproximativ 20% în ultimele 24 de ore. Pentru comparație, Ethereum se tranzacționează în prezent la 1.618 dolari, în creștere cu doar aproximativ 2 procente.

Între timp, îi sfătuim pe cititorii noștri să își tempereze așteptările cu privire la o scădere iminentă a prețurilor GPU-urilor. În timp ce hashrate-ul Ethereum nu a scăzut semnificativ în ultimele săptămâni, ceea ce ar putea duce la o avalanșă de GPU-uri care să ajungă pe piață odată ce fuziunea intră în funcțiune, ETHW și Ethereum Classic oferă oportunități pentru minerii tradiționali de a-și menține câștigurile. Din acest motiv, credem că lumea criptografică se îndreaptă spre o confruntare epică în următoarele câteva ore, una care ar determina soarta echipamentelor de minerit în valoare de miliarde de dolari.

În ceea ce privește comunitatea de jucători, cred că toată lumea știe pentru care tabără ar fi înclinată. Să înceapă jocurile și, așa cum se spune atât de elocvent în filmul Hunger Games, fie ca șansele să fie întotdeauna în favoarea voastră.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: