La mijlocul anului 2021, XPG, marca de gaming a brandului ADATA, a introdus GAMMIX S70 Blade. Iar recent am primit la test varianta de 1TB a acestui SSD ultra-rapid.

Xtreme Performance Gear (XPG) este o marcă ADATA Technology care produce hardware de înaltă performanță pentru PC. XPG colaborează îndeaproape cu echipele de e-sports, cu pasionații de tehnologie și cu jucătorii profesioniști pentru a înțelege nevoile utilizatorilor și pentru a adapta produsele în consecință. Linia XPG dispune de caracteristici tehnice avansate și impresionează prin designul elegant și performant, care a câștigat premii prestigioase în întreaga lume, inclusiv premiul japonez Good Design Award. Pe lângă performanța pură, fiecare produs XPG este supus procesului riguros de testare a calității ADATA A+ pentru a asigura cel mai înalt nivel de stabilitate și fiabilitate. În acest fel, XPG oferă o experiență de joc extremă care face ca fiecare moment să fie captivant.

Calitatea de procesare a modulului de memorie este foarte bună. Chiar și după teste repetate, nu am putut găsi niciun defect. SSD-ul M.2 cu radiator măsoară 80x22x4,3 mm.

Exemplarul nostru de test beneficiază de interfață PCIe 4.0 x4, care permite rate de transfer de date semnificativ mai mari decât SATA. În consecință, ADATA XPG GAMMIX S70 Blade 1TB atinge 7.400 MB/s la citire secvențială și un maxim de 5.500 MB/s la scriere, în timp ce SATA se limitează la 560 MB/s. Garanția pentru noua serie SSD este de 5 ani.

Acesta are un controler InnoGrit IG5236, cu opt canale pentru conectarea NAND. Memoria este BICS 3 TLC NAND cu 176 de straturi de la Micron. În comparație cu GAMMIX S70, ADATA nu a folosit o memorie de la SK Hynix pentru a crește performanța la scriere, ci un cip de memorie Samsung DDR4-2666MHz de 1 GB. De asemenea, SSD-ul utilizează o tehnologie de cache SLC dinamică. În acest caz, o parte a flash-ului NAND este operată în modul SLC mai rapid (1 bit/celulă), care servește apoi drept buffer. De îndată ce bufferul SLC este plin (333 GB), celulele sunt scrise cu trei biți în loc de unul, iar rata de scriere crește semnificativ. În fazele de inactivitate, datele sunt transferate din memoria buffer în memoria TLC obișnuită.

Datorită vitezelor extrem de mari, acesta este compatibil și cu PlayStation 5. În plus radiatorul este opțional, așadar dacă placa voastră de bază are un alt radiator, nu sunteți încurcat de către cel de pe SSD.

Cu GAMMIX S70 Blade de 1TB, nu numai că obțineți un SSD PCIe Gen4x4 M.2 2280 extrem de rapid și modern, dar economisiți și bani. Producătorul percepe un preț corect de 19 cenți pe gigabyte, sub prețul a numeroși concurenți – felicitări! Heatspreader-ul de înaltă calitate, criptarea AES practică și consumul redus de energie vorbesc, de asemenea, în favoarea lui. Pe scurt: GAMMIX S70 Blade 1TB a devenit un M2-SSD impresionant, care reușește un echilibru de primă clasă între performanță și preț.