eMAG a anuntat oficial ca la un an de la lansarea programului “Deschide Romania”, peste 530 de mici intreprinderi sociale si producatori care produc in Romania si-au listat produsele pe site, depasind astfel estimarea initiala facuta de catre mare retail roman.

Peste 120.000 de produse facuta in Romania au fost listate, iar categoriile cele mai populare din „Deschide România” sunt: produsele pentru casă și grădină, hainele și încălțămintea, jucăriile și accesoriile.

Programul „Deschide România” a fost creat pentru mici producători, ONG-uri cu activități de producție din care se autofinanțează și PFA-uri care realizează produse meșteșugărești. Acestea pot avea orice domeniu de activitate, cu excepția industriei alimentare. Pentru ca un magazin să fie eligibil, cifra de afaceri înregistrată în anul fiscal încheiat nu trebuie să depășească 500.000 de lei. Magazinele înscrise în acest program beneficiază de un regim special de comisionare redus cu 50%, iar ONG-urile au comision 0.

Comercianții care doresc să vândă pe platforma eMAG Marketplace în cadrul programului „Deschide România” trebuie să producă exclusiv în România, cu respectarea tuturor normelor și prevederilor legale, iar produsele lor pot fi inclusiv produse meșteșugărești, realizate în serii mici.

Declaratie oficiala:

„Deschide România este un proiect pe termen lung, care vrea să îi promoveze pe micii producători români, dar și să stimuleze alți antreprenori să investească în producția locală, având garantat acces la un canal de vânzare modern și beneficiind, conform regulamentului proiectului, de comisioane preferențiale. Interesul pe care producătorii români l-au arătat pentru program în acest an ne-a depășit așteptările și credem că piața are un potențial imens, în special prin efectele în lanț pe care le poate genera, de la crearea de noi locuri de muncă în comunități și până la stimularea industriei materiilor prime. Micii producători au nevoie atât de o piață de desfacere, cât și de know-how și suport pentru vânzarea online ”, a declarat Florin Filote, Director eMAG Marketplace.