Auto

BMW Group lansează „ReachNow”- un program extins de car-sharing

Sub noul nume de brand „ReachNow”, BMW Group a lansat în Seattle (SUA) un serviciu de car sharing îmbunătăţit. Programul se bazează pe modelul de succes al afaceri care în prezent operează în Europa sub numele „DriveNow”. Clienţii din SUA vor avea posibilitatea, în curând, să aleagă servicii suplimentare orientate spre viitor pentru o mobilitate individuală personalizată. ReachNow începe la Seattle cu o flotă iniţială de 370 de automobile BMW şi MINI. 20% din întreaga flotă este formată din automobile BMW i3 cu propulsie electrică. Pe lângă Seattle, ReachNow se va extinde în viitor şi în alte oraşe din SUA.

Această decizie este în conformitate cu strategia NUMBER ONE > NEXT a companiei, aşa cum a fost subliniată de preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW AG, Harald Krüger, în urmă cu trei săptămâni. Strategia prevede că dezvoltarea serviciilor de mobilitate orientate spre client vor reprezenta unul dintre domeniile principale de business ale companiei în anii ce vor urma.

Peter Schwarzenbauer, membru în Consiliul de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru MINI, BMW Motorrad, Rolls-Royce, After Sales şi Servicii de Mobilitate, a declarat la lansarea ReachNow în Seattle: „În acest moment, suntem martorii unei perioade extrem de interesantă în dezvoltarea industriei auto. Pe bună dreptate, clienţii noştri se aşteaptă la soluţii simple şi rapide pentru cerinţele lor de mobilitate individuală, în special în regiunile metropolitane. Acesta este motivul pentru care suplimentăm modelul nostru clasic de afacere cu servicii suplimentare care fac viaţa mai uşoară pe şosea pentru oamenii din marile oraşe. Sunt mulţumit că, prin înfiinţarea mărcii ReachNow, putem să oferim clienţilor din Seattle <<mobilitate on-demand>> – mobilitate când este necesară, din singură sursă. Prin acest serviciu, construim pe conceptul DriveNow, modelul nostru european de afaceri care este de un real succes, şi îl aducem la nou nivel în SUA. Seattle este un oraş inovator şi orientate internaţional, care îl face să fie locaţia perfectă pentru lansarea acestor servicii”.

Clienţii ReachNow din SUA vor putea să rezerve primele servicii noi în 2016:

 • Serviciul de livrare
  Automobilul dorit este livrat clientului. Acest serviciu este foarte interesant pentru cei care doresc să transporte bagaje sau trăiesc în zone cu un număr limitat de spaţii de parcare. Clienţii care doresc să evite deplasarea pe jos până la automobil vor găsi şi ei acest serviciu ca fiind atractiv. În plus, rezervarea serviciului poate asigura că un automobil este disponibil la momentul dorit.
 • Utilizarea automobilului pentru o perioadă lungă
  ReachNow combină serviciile de car-sharing cu cele de închiriere convenţională a unui automobil: pe timpul călătoriei, clienţii pot decide în mod spontan să-şi păstreze automobilele ReachNow pentru mai multe zile, fără să fie nevoiţi să schimbe maşina sau să meargă la punctul de închiriere. Întotdeauna va fi perceput cel mai avantajos tarif pentru client.
 • Car sharing pentru grupuri închise de utilizatori
  Baza de automobile ReachNow este disponibilă exclusiv pentru companii sau complexe rezidenţiale, de exemplu, şi este păstrată în locaţiile acestora. Datorită posibilităţii de rezervare în avans pe termen lung, disponibilitatea este garantată.
 • Închirierea propriului automobil prin ReachNow
  Clienţii pot închiria propriul automobil prin intermediul ReachNow, de exemplu dacă proprietarul este în vacanţă. Aceasta reduce costul deţinerii unui automobil. Clienţii vor avea opţiunea de a restricţiona disponibilitatea automobilului pentru contactele lor din social media. Serviciul este supus unor anumite condiţii tehnice prealabile necesare pentru automobil.
 • Serviciul Chauffeur – închirierea automobilului cu conducător
  Pentru cei care nu doresc să se afle la volan, ReachNow va oferi ulterior şi opţiunea de a rezerva un automobil cu conducător. Aceasta permite ajungerea la destinaţie într-o manieră şi mai relaxată.

Înregistrare uşoară prin smartphone
Noii membri se pot înregistrat la ReachNow în doar câteva minute cu ajutorul camerei de la smartphone, inclusiv verificarea permisului de conducere şi garanţia prin cardul de credit. Nu este necesară deplasarea la biroul reprezentanţei pentru identificare. Clienţii ReachNow pot pleca imediat cu automobilul închiriat. Smartphone-ul clientului sau cardul trimis prin poştă clientului reprezintă cheia automobilului.

RideCell ca sistem partener al ReachNow
Partenerul ReachNow în SUA este RideCell. Compania start-up de tehnologie din San Francisco este partener al BMW i încă din 2014, prin intermediul unui pachet minor de acţiuni deţinut de BMW i Ventures. Acum, RideCell este sistem partener al ReachNow şi este responsabilă pentru platforma IT platform şi toate interfeţele de client ce răspund de rezervări şi facturare.

DriveNow din Europa serveşte ca model
Asemenea DriveNow în Europa, ReachNow utilizează ceea ce este cunoscut drept principiul free-floating, în care automobilele sunt distribuite liber pe o zonă urbană în locul unor staţii fixe de predare-primire. Prin intermediul unei aplicaţii de smartphone, membrii pot vedea locaţiile automobilelor disponibile, pot face o rezervare, pot fi îndrumaţi spre automobilul selectat, îl pot deschide fără cheie şi îl pot conduce. Utilizarea automobilului este taxată la minut. Când automobilul nu mai este necesar, poate fi lăsat în spaţiul de parcare permis, oriunde în cadrul zonei urbane.

Programul de plăţi
Toate modelele sunt taxate cu un tarif de 0,49 dolari per minut de utilizare a automobilului şi o întrerupere a călătoriei (parcare) de 0,30 dolari per minut. Flota de automobile cuprinde modelul electric BMW i3, BMW 328i şi MINI Cooper. Taxa unică de înregistrare este de 29 de dolari. ReachNow este lansat cu o ofertă specială de doar 0,41 dolari per minut de utilizare şi fără taxă de înregistrare. Toate tarifele includ asigurare, combustibil, electricitate, costuri de parcare, taxe şi impozite.

DriveNow
DriveNow, joint-venture-ul de car-sharing între BMW Group şi Sixt SE, oferă automobile premium ale mărcilor BMW şi MINI pentru a fi închiriate în oraşele europene pe principiul free-floating. Automobilele pot fi închiriate şi returnate oriunde în cadrul unei arii definite a oraşului. Peste o jumătate de milion de clienţi înregistraţi pot localiza şi rezerva automobile prin intermediul aplicaţiei şi a site-ului DriveNow şi pot utiliza serviciul în orice oraş DriveNow. DriveNow operează o flotă de peste 4.000 de automobile în München, Berlin, Düsseldorf, Köln, Hamburg, Viena, Londra, Copenhaga şi Stockholm. 20% dintre aceste automobile sunt modele electrice BMW i3. Numeroase studii ştiinţifice arată că un automobil DriveNow este înlocuitorul a cel puţin trei automobile proprietate personală, ceea ce înseamnă că DriveNow contribuie la reducerea congestiilor de trafic din zonele urbane.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: