Device-uriReview-uriTehnologieTelefoane

Cat tine bateria pe Samsung Galaxy S20 Ultra

Folosesc smartphone-ul Samsung Galaxy S20 Ultra ca si daily driver inca de acum o saptamana, prin intermediul programului Orange Smartphone Tester, telefonul meu personal fiind ramanand astfel in sertarul de la birou. Poate fi achizitionat din oferta Orange.ro la un pret de 4937 LEI cu abonament Orange Me 30 sau la un pret de 6.679 LEI fara abonament(link achizitie). De asemenea, adaugand in cos smartphone primesti automat o reducere de 50% pentru smartwatch-ul Samsung Galaxy Watch Active 2 LTE.

Daca ar fi sa dau o nota la capitolul baterie, respectiv autonomie noului smartphone Samsung Galaxy S20 Ultra, aceasta ar fi 4. In ciuda faptului ca vine cu un acumulator de 5.000 mAh, autonomia oferita de-a lungul unei zi este demagitoare, tinand mereu grija incarcatorului… Principalul motiv pentru care am facut anul trecut trecerea la Huawei P30 Pro(review), testat la fel prin intermediul Orange Smartphone Tester, a fost acela ca imi oferea o autonomie de aproximativ 2 zile de utilizare intensiva.

Avand setat ecranul pe modul de 120 Hz, autonomia obtinuta a fost de circa 4 ore si 56 minute(10% baterie ramasa), in timp ce pe modul standard de 60 Hz, autonomia obtinuta a fost de aproximati 4 ore si 25 minute(15% baterie ramasa). Nu m-am jucat, doar am stat pe social media in aproximativ 80% din timp, am facut browsing, am ascultat muzica si am facut niste fotografii. De asemenea, mereu am avut atat GPS-ul cat si sincronizarea puse pe off, iar ceasul Samsung Galaxy Watch Active 2(review) a fost conectat prin Bluetooth.

Autonomie 60 Hz:

Autonomie 120 Hz:

Din ce am citit si pe internet si din ce am observat si eu in utilizarea zilnica, problema principala este procesorul Exynos 990 , care dupa circa de 5 minute de utilizare al telefonului incepe sa se incinga excesiv de mult. Se pare totusi ca varianta Snapdragon comercializata pe alte continente, este mult mai optimizata, iar autonomia bateriei este una foarte buna.

In orice caz, Samsung va trebui neaparat sa lanseze o actualize software ce sa imbunatateasca mangamentul bateriei cat si procesorul.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: