eMAG Extreme Digital

eMAG a anuntat oficial ca filiala din Ungaria, eMAG Ungaria, fuzioneaza cu una dintre marile companii din ecommerce, Extreme Digital. In urma fuzionarii, eMAG devine una dintre cele mai importante companii de comert online din Europa Centrală și de Est

În urma fuziunii, eMAG România va deveni acționar majoritar al noii entități, cu 52% din acțiuni, restul de 48% revenind acționarilor Extreme Digital. Finalizarea tranzacției este condiționată de primirea acordului autorităților de concurență.

Vezi Reducerile eMAG Stock Busters(link)

De asemenea, un lucru important care merita mentionat este faptul ca in urma fuziunii, eMAG se extinde in alte cinci tari, precum Cehia, Slovacia, Slovenia, Croația și Austria, unde Extreme Digital este deja prezenta.

Declaratie oficiala:

„Acest parteneriat reprezintă o recunoaștere a scalabilității și calității tehnologiilor eMAG dezvoltate în ultimii zece ani. Avem certitudinea că dezvoltarea eMAG în regiune se va intensifica în urma acestei fuziuni, creând premisele extinderii în țările unde Extreme Digital deja activează”, a spus Iulian Stanciu, CEO eMAG. “Extreme Digital a fost fondat în 2001 de către Balázs Várkonyi și Gyula Kelemen, cei mai puternici antreprenori din zona de tehnologie din Ungaria. Experiența lor, alături de tehnologia și know-how-ul eMAG, ne vor ajuta să construim cea mai mare companie locală de tehnologie, cu o țintă de un miliard de euro în șase ani”.