Device-uriReview-uriTehnologieTelefoane

[Review] Huawei P9 Lite (2017)

Huawei P9 Lite (2017) este smartphone-ul midrange pe care mizeaza Huawei in destul de multe tari din Europa, mai ales dupa succesul pe care l-a avut cu P8 Lite, cat si cu P9 Lite. Smartphone-ul mai este comercializat si sub urmatoarele nume: P8 Lite 2017, Honor 8 Lite, Nova Lite, cât și GR3 (2017). Dar în principiu la noi in tara este adus sub denumirea P9 Lite 2017. Smartphone-ul mi-a fost acordat pentru review si unboxing de catre Huawei Romania.

Specificatii Huawei P9 Lite (2017)

  • display IPS LCD de 5.2 inch, rezolutie FULL HD, densitate pixeli 424 ppi;
  • dimensiuni 147.2 x 72.9 x 7.6 mm si greutate 147 grame;
  • procesor HiSilicon Kirin 655 de tip octa-core;
  • accelerator grafic Mali-T830MP2;
  • 3GB RAM si 16GB memorie interna;
  • camera principala de 12 megapixeli, deschidere f/2.2, LED Flash, autofocus;
  • camera de selfie de 8 megapixeli;
  • baterie de 3.000 mAh;
  • sistem de operare Android 7.0 Nougat customizat cu Emotion UI 5.0;

Puncte PRO

  • autonomie buna;
  • ruleaza Android 7.0 Nougat;
  • hardware puernic;
  • constructie premium;

Puncte Contra

  • memoria interna este destul de mica;
  • lipsa USB Type-C;

Unboxing, Ambalaj si Accesorii

Eu am avut la test doar telefonul, dar in pachet veti mai gasi un incarcator, un cablu micro USB 2.0, cheita pentru lacasul nano-SIM, o pereche de casti si un manual cu instructiuni.

Design, Display si Conectivitate

Huawei P9 Lite (2017) este construit in jurul unui cadru din metal, foarte bine finisat, având atât pe fata, cât și pe spate sticlă de tip 2.5D. Un telefon cu un grip destul de scăzut, ce te va obliga să îi cumperi o husă. Este destul de compact și ușor, având o greutate de doar 147 de grame. Eu l-am avut pe culoarea negru, dar mai poate fi găsit in variantele alb si auriu.

In partea de sus a telefonului regăsim jack-ul audio de 3.5mm și un microfon pentru anularea zgomotului de fond, iar la baza portul micro USB 2.0 și două perforații, cea din stanga integrand un microfon, iar cea din partea dreapta un difuzor audio. Exista si un senzor de amprenta, destul de rapid, ce este pozitionat pe spatele telefonului sub forma unui inel.

Primim un display IPS LCD de 5.2 inch, ce are o rezolutie FULL HD si o densitate a pixelilor de 424 ppi. Nu se compara cu un Amoled, dar totusi culorile sunt calde si naturale. Unghiurile de vizualizare sunt mari si descurca bine sub actiunea razelor soarelui.

Pe partea de conectivitate, avem parte de 4G LTE Cat.6, ce permite viteze de 300Mbps pe download si respectiv 50Mbps pe upload. De asemenea, vine cu Wifi in standardul 802.11 b/g/n, suportand doar retele de 2.4GHz, nu si de 5Ghz, Blueooth 4.1, GPS cu A-GPS si Glonass, Radio FM si NFC.

Hardware

Integreaza un hardware decent: un procesor HiSilicon Kirin 655 de tip octa-core, 3GB RAM, un accelerator grafic Mali-T830MP2 si 16GB memorie interna. In ciuda faptului ca memoria interna poate fi extinsa printr-un micro SD Card de pana la 256GB, pentru anul 2017 se putea opta pentru 32GB. In alta ordine de idei, n-am avut parte de blocari si intarzieri, telefonul miscandu-se excelent in orice aplicatie.

Rezultate benchmark-uri:

  • Antutu: 55615 puncte;
  • Geekbench: 807 puncte single-core, 3309 puncte multi-core;
  • Quadrant: 20408 puncte;

Camere foto

Pentru camera principala s-a folosit un senzor de 12 megapixeli, ce are o deschidere f/2.2. Pozele sunt bune pe timp de luminozitate buna si decente pe timp de luminozitate scazuta. N-are probleme la focalizare si stie sa reproduca exact culorile. De asemenea stie sa filmeze de pana la o rezolutie FULL HD. Pana la urma nu ne putem astepta la foarte multe la acest capitol de la un telefon midrange.

Vine cu circa 13 moduri: Photo, Pro photo, Video, Pro video(poti ajusta), HDR(pentru fotografii HDR), Document scan, Panorama, Light painting, Time lapse, Slow motion, All-focus, Watermark si Audio note. Modul Pro Photo permite modificarea ISO-ului, a timpul de expunere, a luminozitatii si a temperaturii culorii.

Fotografii realizate:

Video FULL HD:

Software

Ruleaza Android 7.0 Nougat, customizat cu Emotion UI in versiunea 5.0. Este o interfata user friendly ce ofera acces la o multime de customizari, de la simpla rearanjare a butoanelor de navigare, modificarea temperaturii ecranului pana la aplicarea de teme.

Ce mai apreciez la acest Emotion UI este ca se foloseste de senzorul de amprenta la capacitate maxim, astfel prin simpla atingere a acestuia in afara de deblocarea telefonului mai poti fotografia/inregistra, poti raspunde la apeluri si poti oprii alarme. De asemenea prin swipe-uri de sus-jos si stanga-dreapta poti afisa panoul de notificari si respectiv poti rasfoii prin fotografii.

Printre aplicatiile standard Google mai regasim pe telefon: Phone Manager(gestioneaza datele mobile, cache-ul, scaneaza telefonul de virusi etc.), Themes, Music, Videos, HiGame(un magazin de jocuri pentru telefon), Health(monitorizeaza pasii facuti, caloriile arse etc.), Calendar, Notepad, Email, Hicare(asistent de actualizari, probleme eventuale cu telefonul), Facebook, Instagram, TripAdvisor, Twitter, Files, Clock, Weather, Recorder, FM Radio, Flashlight, Mirror, Compass Spider-Man Ultimate Power, Top Games, Kingdoms si Asphalt Nitro. Partea buna este ca multe din toate aceste aplicatii pot fi dezinstalate.

Baterie si Autonomie Huawei P9 Lite (2017)

P9 Lite 2017 integreaza o baterie de 3.000 mAh, ce reuseste sa ofere o autonomie buna in utilizare continua de 5 ore si 48 minute. Am facut browsing, am folosit Facebook, Instagram, Whatsapp, Facebook Messenger, m-am uitat pe Youtube, atat pe Wi-Fi, cat si pe 4G. In testul video playback-ului cu luminozitatea la maximum am obtinut o autonomie de 7 ore si 10 minute.

De asemenea, exista si doua moduri de economisire a bateriei. Modul simplu limiteaza activitatea aplicatiilor in fundal, dezactveaza sincronizarea automata si reduce efectele vizuale. Modul Ultra ofera acces doar la un singur ecran, pe care poti selecta maxim 6 aplicatii pe care sa operezi.

Rezultate teste:

  • Utilizare continua: 5 ore si 48 minute(15% baterie ramasa);
  • PC Mark Battery Life: 9 ore si 42 de minute(19% baterie ramasa);
  • Video Playback: 7 ore si 10 minute(7% baterie ramasa);

Concluzii Review si Pret Huawei P9 Lite (2017)

Huawei P9 Lite (2017) il consider a fi un smartphone chiar bun raport calitate/pret, care se evidentiaza atat prin design-ul premium, cat si prin hardware destul de puternic. Poate fi gasit in oferta eMAG la un pret chiar bun de 999 LEI(link).

Fotografii

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: