Companii

Huawei urcă 20 de poziții în clasamentul BrandZ – Top 100 branduri globale în 2016

Compania Huawei a fost inclusă în ediția din 2016 a „Top 100 Branduri globale”, pentru a doua oară consecutiv. În plus, compania a fost inclusă și în „Top 20 Risers”, valoarea brand-ului crescând cu 22%.

Astfel, potrivit clasamentului BrandZ, valoarea brand-ului Huawei, în 2016, este estimată la 18,652 miliarde de dolari, iar acesta a urcat 20 de poziții în clasament, ajungând pe locul 50. Această realizare semnificativă este dublată de rezultatele financiare ale companiei în anul 2015. În 2015, veniturile Huawei au depășit 20 de miliarde de dolari, înregistrând o creștere de aproape 70%, comparativ cu anul 2014, iar livrările de smartphone-uri au fost de aproximativ 108 milioane de smartphone-uri, o creștere cu 44% față de anul precedent.

„În 2015 Huawei și-a consolidat poziția situându-se printre primii trei producători de dispozitive mobile privind cota de piață, reducând în același timp în mod semnificativ diferența față de concurență. Clasamentul recent BrandZ – „Top 100 Branduri Global”, arată că poziția noastră la nivel global este din ce în ce mai puternică cu fiecare an și că Huawei are potențialul și ambiția de a deveni lider de piață” , a declarat Richard Yu, CEO, Huawei Consumer Business Group.

O altă realizare importantă pentru companie este includerea și în clasamentul Brandz – „Top 20 Risers”, unde se situează pe poziția 14, fiind una din companiile care a înregistrat cea mai mare creștere a valorii brandului de la an la an, de 22%.

Millward Brown și WPP au publicat clasamentul BrandZ – „Top 100 Branduri Globale” aferent anului 2016, iar sistemul de clasificare folosit pentru acest top este considerat unul din cele mai competente sisteme de evaluare privind influența brand-urilor și este singurul care se bazează atât pe valoarea brandului, din punctul de vedere al potențialilor consumatori și al celor existenți, cât și pe datele financiare.

„Huawei dezvoltă în mod constant atât tehnologii și soluții inovatoare, cât și performanțe de business. Prin inovații avansate și colaborări, Huawei va continua să livreze produse de top clienților săi”, a declarat Richard Yu, CEO, Huawei Consumer Business Group..

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați: http://bit.ly/1XRJqiW

Huawei urmează o strategie de globalizare, care integrează cele mai bune resurse pentru a  se adresa consumatorilor din întreaga lume. Huawei operează în peste 170 de țări și regiuni, iar două treimi din veniturile sale provin de pe piețele din afara Chinei. Huawei inveșteste cel puțin 10% din profitul său în cercetare și dezvoltare. Astfel, în 2012, procentul a fost de 13,7%, iar în 2015 de 14,3%. Huawei are 14 sedii regionale, 16 centre R&D, 36 de centre de inovație și 45 de centre de pregătire la nivel mondial.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: