Companii

LG ar putea renunta la divizia de telefoane mobile

Investiile slabe in R&D, problemele de-a lungul timpului cu anumite device-uri si respectiv PR-ul de proasta calitate au contribuit de-a lungul timpului la ducerea companiei LG in segmentul de telefoane mobile pe un trend descendent.

Modele precum LG G3, G4 sau chiar Nexus 5 au fost surse de probleme pentru compania sud coreeana si putinele modele de pe piata, mai ales din segmentul low-end/mid-range au contribuit la decaderea companiei. De asemenea, actualizarile intarziate au fost un alt factor.

Interesant este faptul ca CEO-ul LG, Kwon Bong-seok, are in plan vanzarea, retragerea sau chiar micsorarea business-ului de telefoane mobile, conform unui mesaj transmis tuturor angajaților companiei. In ceea ce priveste angajatii, vreo 60% ar fi mutati in alte departamente, iar pentru restul de 40% viitorul ar fi neclar. Numai in ultimii 5 ani, compania a avut pierderi de 4.5 miliarde de dolari.

Este de vazut totusi ce se va intampla, asta deoarece de curand compania a mai prezentat modelul futuristic LG Rollable, iar cu cateva luni inainte, device-ul LG Wing.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: