Logitech K780 Review Romana si Pareri - 1

Alături de mouse-ul wireless Logitech MX Master 2S(review), folosesc și una dintre principalele tastaturi wireless din flota companiei elvețiene, un Logitech K780. Este o tastatura destul de chic, ce se remarca în principal prin conectivitatea wireless si prin faptul ca se poate asocia la mai multe dispozitive.

Specificații Logitech K780

  • dimensiuni: 158 mm x 380 mm x 8 mm;
  • greutate: 875 grame;
  • compatibilitate: Windows 7, Windows 8, Windows 10, Android 5, Mac OS X 10.10, iOS 5 si Chrome OS(sau versiuni mai recente ale acestora);
  • baterii: 2 x AAA
  • software:  Logitech Options ;
  • conectivitate: Bluetooth + Receiver Unifying ;

Pret Romania Logitech K780

Logitech K780 poate fi găsita în Romania în oferta eMAG.ro la un pret de 429 LEI(link achizitie).

Design și Funcționalitate

In prezent scriu acest review chiar de pe acesta tastatura Logitech K780, care dacă la început mi-a fost un pic greu sa ma acomodez, acum parca nu as vrea sa mai renunț la ea. Ce îmi place cel mai mult la aceasta tastatura este faptul ca este mica și silențioasă, al cărei butoane sunt rotunde și ovale în cea mai mare parte. Poziționarea butoanelor este una clasica în proporție de 99%, singurul buton care este într-adevăr poziționat greșit din punctul meu de vedere, fiind cel dintre butoanele de Z și Shift, acel “|”.

Logitech K780 este construita în totalitate din policarbonat și vine cu un suport cauciucat pe care poate atașat orice telefon și orice fel de tableta, indiferent de dimensiune, într-un unghi cât se poate de confortabil. Scrierea pe aceasta tastatura se face relativ repede, iar după aproximativ o ora de folosință nu vei avea nevoie sa te uiți atunci când tastezi.

Ce trebuie sa mai știi despre aceasta tastatura este faptul ca se conectează la o mulțime de dispozitive, fiind compatibila cu sisteme de operare precum Windows, MacOS, iOS, Android si Chrome OS, împerecherea putând fi făcându-se atât prin intermediul Unifying Receiver-ului din pachet, cât și prin intermediul conexiunii Bluetooth. Eu de exemplu, pe lângă conexiunea pe care o am la PC, am conectat atât tastatura cât și mouse-ul MX Master 2S la Samsung Galaxy Note10 Plus, iar smartphone-ul la televizor prin intermediul unui cablu DeX, având astfel o experiență tip PC completa.

Logitech K780 Review Romana si Pareri - 5

Autonomie

Nu avem parte de o baterie integrata si nici de vreun port USB, alimentarea facandu-se cu ajutorul a doua baterii de tip AAA, care sunt incluse chiar în pachetul produsului. Logitech garantează o autonomie este de circa 24 de luni.

Logitech K780 Review Romana si Pareri - 7

Software

Ca și la mouse-ul MX Master 2S, avem parte de același software și la Logitech K780, Logitech Options, ce iți da posibilitatea customizării a cinci butoane de pe tastatura: F4, F5, F6, fn si a unui buton de search.

Concluzii 

Daca iți dorești o tastatura portabila, silențioasă, care sa se conecteze la o mulțime de dispozitive, Logitech K780 este o alegere foarte buna. Singurul lucru greșit din perspectiva mea il reprezinta poziționarea butonului “|” intre butoanele “Z” si “Shift”.

Logitech K780 Review Romana si Pareri