Stiri

M2 Max pierde în fața lui RTX 4070 Laptop în OpenCL Benchmark

Pe măsură ce apar mai multe rezultate de performanță ale M2 Pro și M2 Max, putem vedea mai îndeaproape capacitățile sau, mai exact, limitele acestora. În prezent, configurația maximă a lui M2 Max de la Apple dispune de un procesor cu 12 nuclee și un GPU cu 38 de nuclee și, deși ar putea părea exagerat, procesorul grafic pierde într-un benchmark OpenCL în fața unui GPU RTX 4070 Laptop.

Identificatorul unic al hardware-ului Apple este Mac14,6, iar pe lângă GPU-ul cu 38 de nuclee, acesta are și 64 GB de memorie RAM unificată. Având în vedere că cel mai recent Mac mini nu poate fi configurat cu un M2 Max, probabil că va fi vorba de noile MacBook Pro de 14 și 16 inchi ale companiei, dar, în mod dezamăgitor, GPU-ul se luptă să învingă un RTX 4070, găsit într-un notebook marca Samsung.

De asemenea, acest notebook cu Windows 11 este dotat cu un Intel Core i9-13900HK cu 14 nuclee și 20 de fire de execuție, deci este destinat clienților care doresc să achiziționeze o mașină cu performanțe grafice și de calcul serioase. În cadrul benchmark-ului OpenCL, notebook-ul Samsung obține un scor de 102.130, în timp ce M2 Max cu un GPU cu 38 de nuclee obține doar 75.139. Acesta este un deficit de performanță de 35%, și mai este de remarcat un lucru.

Limita de putere a laptopului RTX 4070 nu a fost menționată pe Geekbench 5, ceea ce înseamnă că notebook-urile de gaming care sunt puțin mai groase și cu soluții de răcire mai eficiente vor obține probabil un avans mai mare față de noua gamă Apple MacBook Pro 2023, deoarece vor avea o limită de putere mai mare a GPU-ului. Cu toate acestea, rețineți că scorurile OpenCL din Geekbench 5 nu este o reprezentare exactă a performanțelor din lumea reală, iar alte programe pot rula semnificativ diferit pe ambele mașini.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: