Review-uri

Memoria RAM DDR5 este accesibilă pentru oricine – Prezentare XPG Lancer RGB DDR5-5600

Astăzi aruncăm o privire la următorul nivel de memorie DDR5 de înaltă performanță, sub forma kitului AXPG Lancer RGB DDR5-5600 2x16GB.

Seria LANCER reprezintă gama medie DDR5 de la XPG. Modulele au o singură față, un singur rang, au o capacitate de 16 GB și sunt disponibile singure sau sub formă de kit de 2. În portofoliul de produse, deasupra seriei LANCER, se află modulele CASTER cu până la 7000 MT/s și, ca alternativă mai ieftină, sub acestea se află seria HUNTER cu 5200 MT/s.

Ambalajul și designul modulelor sunt foarte asemănătoare cu modulele DDR4 din ultima vreme de la XPG, pe care le-am testat în trecut. Cutia exterioară cu efect perlat sugerează deja un conținut special. Imprimate pe partea frontală, alături de numele produsului, găsim frecvența și capacitatea modulelor, precum și produsele software RGB compatibile ale producătorului plăcii de bază.

Modulele în sine sunt din nou foarte asemănătoare cu predecesorii lor DDR4, elementul de iluminare și forma radiatorului rămânând efectiv aceleași. Doar textura și amprenta au fost ușor modificate. Astfel, una dintre secțiunile separate pe diagonală este anodizată și periat în negru cu o imprimare albă „XPG”, iar pe cealaltă parte sunt imprimate dungi paralele gri și inscripția „DDR5”. În apropierea marginii superioare a modulelor, spațiul dintre cele două jumătăți ale răcitorului optic este umplut cu elementul de iluminare realizat din plastic acrilic alb.

Decupajul pentru elementul de iluminat nu este complet în centru, ci ușor decalat. Totuși, în mijloc, există o amprentă neagră „XPG” ca un contrast cu iluminarea.

Prima impresie a modulelor este de înaltă calitate, iar manopera pare solidă. XPG a aplicat de fapt doar ceea ce s-a dovedit deja cu DDR4, dar de ce să schimbăm o formulă de lucru. Dacă preferați un design mai extravagant, XPG oferă și seria Caster.

Înălțimea modulelor este de puțin sub 44 mm, din care 40 mm de la marginea superioară a sloturilor DIMM trebuie luați în considerare pentru compatibilitatea cu orice cooler pe aer. Un singur modul cântărește 70 g, ceea ce confirmă, de asemenea, ambițiile din zona mediană superioară a DDR5.

În cele din urmă, nu vreau să vă lipsesc de iluminarea RGB a modulelor. Cei care cunosc predecesorii Spectrix DDR4 vor căpăta aici o impresie familiară. Iluminarea este uniformă și nu pot fi detectate puncte individuale de lumină. Degradarea radiatoarelor bizotate prin acrilicul semitransparent este un detaliu șic, iar inscripția XPG pare, de asemenea, coerentă.

Bineînțeles, totul este disponibil și sub formă de imagini statice în toate gradientele de culoare pe care modulele le emit în mod implicit după pornirea sistemului. Modulele de memorie XPG LANCER RGB DDR5 nu sunt la fel de luminoase și puternice ca alte module de memorie lansate recent, dar nu se impun și se integrează bine cu alte componente RGB pentru PC.

În afară de performanțe, modulele LANCER fac o impresie solidă, fiind o evoluție eficientă a modelelor DDR4 mai vechi, cu un mic facelift.

Chiar dacă prețurile pentru DDR5 sunt încă fluctuante, kit-ul din testul de astăzi poate fi găsit acum în stoc în magazinele online pentru aproximativ 650 LEI. Este o sumă foarte bună pentru un kit de 32GB RAM rapid.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: