Acer
Device-uriReview-uriTehnologieTelefoane

[Review] Motorola Moto G5

Motorola Moto G5 Review in Limba Romana si Pareri

Moto G5 si Moto G5 Plus sunt cel mai recente smartphone-uri midrange ale companiei Motorola/Lenovo. Aceaste telefoane Motorola au fost intodeauna interesante prin raportul calitate-pret si prin faptul ca au rulat intodeauna cea mai recenta versiune de Android in stadiul nativ, fiind considerate niste mini Nexus-uri.

Specificatii

  • display IPS LCD de 5 inch FULL HD, densitate a pixelilor de 441 ppi;
  • procesor octa-core Qualcomm Snapdragon 430, frecventa de 1.4 GHz;
  • accelerator grafic Adreno 505;
  • 2GB RAM si 16GB memorie interna;
  • camera principala de 13MP, deschidere f/2.0, detectia automata a fetei, LED Flash;
  • camera de selfie de 5MP cu deschidere f/2.2;
  • Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual-band, WiFi Direct, hotspot, Blueooth 4.2, GPS, FM Radio, micro USB 2.0;
  • baterie de 2.800 mAh;
  • sistem de operare Android 7.0 Nougat;

Puncte PRO

  • Android in stare aproape nativa;
  • incarcare rapida;
  • pozele sunt decente;
  • camera principala este decenta;

Puncte Contra

  • lipsa portului reversibil USB Type-C;
  • putea sa fie realizat in totalitate din metal;

Ambalaj si accesorii

Pachetul Motorola include smartphone-ul Moto G5, niste manuale cu instructiuni, un cablu micro USB 2.0 si un incarcator de 5.2V~2A.

Design, Display si Conectivitate

Din imaginile oficiale, vei spune ca este un smartphone premium realizat in totalitate din metal. Totusi nu este chiar asa. Smartphone-ul vine cu o carcasa detasabila, in care o parte din aceasta este realizata din metal(mai precis decupajul din mijloc) si cealalta parte fiind realizata din policarbonat. Inderpartat capul de pe spate vom observa bateria detasabila de 2.800 mAh, cele doua sloturi nano-SIM si un slot pentru microSD Card.

Pe partea superioara a telefonului, deasupra ecranului regasim camera de selfie, difuzorul de apeluri ce joaca si rol de difuzor pentru muzica etc, iar sub acesta senzorul de amprenta, care deblocheaza foarte rapid telefonul. Pe partea dreapta a telefonului sunt pozitionate butoanele de volum si butonul de power, in partea de sus jack-ul de 3.5mm, iar in partea de jos portul micro USB 2.0.

Mi-as fi dorit ca Motorola sa nu fi facut rabat de la calitate si sa faca intreg smartphone-ul din metal. De asemenea, as fi vrut ca telefonul sa vina cu portul USB Type-C si nu cu micro USB 2.0.

Daca pe generatia trecuta Moto G aveam parte de un display IPS LCD de 5.5 inch, acum avem parte de un display de 5 inch, ce are o rezolutie FULL HD si ce ocupa circa 65% din suprafata frontala a telefonului. Unghiurile de vizualizare sunt mari, culorile sunt redate exact, iar vizualizarea nu intampina probleme sub incidenta razelor soarelui.

In ceea ce priveste conectivitatea, vine cu suport 4G LTE Cat.4 pe ambele sloturi, permitand viteze de descarcare de pana la 150 Mbps si viteze de upload de pana la 50Mbps. Mai primim Wi-Fi 802.11 in standardul a/b/g/n, dual-band, Blueooth 4.1, GPS cu A-GPS si Glonass si Radio FM.

Hardware

Daca anul trecut pe Moto G4 regaseam integrat un procesor din seria Snapdragon 600, acum pe Moto G5 primim un procesor din seria 400, mai precis un Snapdragon 430 de tip octa-core, tactat la o frecventa de 1.4GHz. RAM-ul este de 2GB, iar memoria interna de 16GB poate fi extinsa printr-un micro SD Card de pana la 256GB. Nu exista lag, blocari si se misca foarte bine in orice aplicatie.

Rezultate bechmark-uri:

  • Antutu: 45.142 puncte;
  • Quadrant: 12.389 puncte;
  • Geekbench 4: 613 puncte single-core, 2445 puncte multi-core;

Camere foto

Pentru camera principala s-a folosit un senzor Sony de 13 megapixeli, asezat in spatele unor lentile cu deschidere f/2.0. Pozele sunt decente, dar nu spectaculoase. Se descurca bine pe timp de luminozitate buna, stabilizarea electronica isi face treaba, iar focalizarea este destul de rapida. Pe de alta parte, pozele pe timp de luminozitate scazuta nu sunt prea excelente, Camera de selfie este de 5 megapixeli si are o deschidere f/2.2.

Poze realizate cu telefonul:

Video FULL HD:

Software

Asa cum am spus de fiecare data, ce apreciez cel mai mult la telefoanele Motorola este faptul ca ruleaza Android in stadiul aproape nativ(sper ca Motorola sa ramana pe aceeasi linie si sa nu inceapa sa modifice software-ul considerabil). Moto G5 ruleaza Android 7 Nougat si integreaza urmatoarele aplicatii proprii, pe langa cele standard Google: Device Help, Radio FM si Moto.

Ultima aplicatie iti ofera posibilitatea sa folosesti senzorul de amprenta pe post de butoane de navigatie si sa setezi diverse actiuni prin care sa activezi anumite functii. Daca pe Moto G4 era folosit launcher-ul Google Now, acum este folosit un launcher destul de similar cu cel de pe telefoanele Pixel. De asemenea, telefonul vine cu Google Assistant, asistentul cu comanda vocala dezvoltat de catre Google, ce integreaza tehnologii avansate de inteligenta artificiala

Baterie si Autonomie

Un alt punct la care exceleaza Moto G5 este bateria, aceasta fiind una de 2.800 mAh. Reusesti sa treci de o zi fara nicio problema. Sta bine si la capitolul utilizare continua, reusind sa obtin o autonomie SoT de 5 ore si 20 minute.

Rezultate teste:

  • Utilizare continua: 5 ore si 20 puncte(15% baterie ramasa)
  • PC Mark Battery life: 10 ore si 12 minute(18% baterie ramasa);
  • Video playback: 7 ore si 38 de minute(5% baterie ramasa);

Verdict si Pret

In concluzie, daca iti doresti un smartphone cu Android stock, hardware bun si pret decent, Moto G5 reprezinta cea mai buna alegere. Poate fi gasit in oferta Telekom Romania la pretul de 1 LEU cu abonament Mobil 25(link).

Fotografii cu telefonul

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: