Stiri

Noile ADATA HC300 ECO și UC310 ECO susțin misiunea ESG a ADATA

ADATA își reafirmă angajamentul față de protejarea mediului înconjurător și față de reducerea amprentei de carbon a produselor sale prin lansarea primei sale linii ecologice de stocare. Hard disk-ul extern HC300 ECO și flash drive-ul USB UC310 ECO reprezintă un pas important către produse electronice sustenabile, având carcase realizate din plastic reciclat și fiind ambalate în materiale certificate de FSC™ (Forest Stewardship Council)[1].

 

Reciclare și reutilizare

ADATA HC300 ECO și UC310 ECO sunt precursoarele unei serii de produse ADATA axate pe conceptele ESG, iar carcasele acestor dispozitive sunt fabricate din materiale PCR (Post-Consumer Recycled)[2]. Utilizarea materialelor PCR în HC300 ECO poate reduce în mod eficient emisiile de carbon cu până la 48%[3]. Materialele post-consum tipice ar fi aruncate în mod normal ca deșeuri după ce și-au încheiat ciclul de viață de consum. De asemenea, aceste materiale provin dintr-o singură locație, ceea ce reduce și mai mult amprenta de carbon a produsului.

În plus, ADATA HC300 ECO și UC310 ECO sunt ambalate în materiale realizate din hârtie ecologică, certificate FSC™ și fabricate prin procese care reduc semnificativ emisiile de dioxid de carbon, apa uzată și energia.

 

Dispozitive cu dimensiuni reduse pentru stocare generoasă în mișcare

HDD-ul extern ADATA HC300 ECO este prezentat cu un design modern și vine cu capacități de stocare de până la 2TB, totul într-o carcasă subțire, cu o grosime de numai 10,3 mm. Acest HDD extern elegant oferă utilizatorilor un plus de siguranță, protejând datele printr-un mecanism exclusiv de protecție împotriva șocurilor care reduce potențialele deteriorări ale unității cauzate de o manipulare necorespunzătoare sau de zdruncinături accidentale.

UC310 ECO dispune de interfață USB 3.2 și de o capacitate de până la 256 GB. Acest USB stick elegant adoptă un design pivotant fără capac, protejând în același timp conectorul USB.

Atât HC300 ECO, cât și UC310 ECO sunt echipate cu software pentru backup inteligent Backup ToGo care asigură backup programat și sincronizare în timp real în cloud.

 

Fii ecologic cu ADATA

ADATA recunoaște importanța managementului durabil și a promovării idealului de reducere, reciclare și reutilizare în realizarea unui viitor mai curat și mai luminos. Fiecare pas pe această cale ecologică reprezintă repere în îndeplinirea treptată de către ADATA a angajamentelor sale ESG.

[1] FSC™ protejează silvicultura durabilă, iar recunoașterea sa asigură că materialele sunt fie reciclate, fie derivate din păduri certificate FSC™, fie produse din lemn controlat FSC™

[2] PCR se referă la procesul de reciclare, sortare și procesare a deșeurilor aruncate de consumatori și de reutilizare a acestora ca noi materii prime

[3] Aceste date sunt calculate de o organizație terță imparțială, doar pentru referință.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: