Stiri

Realme GT2 Explorer Master este primul smartphone cu memorie RAM LPDDR5X, care permite o funcționare de înaltă performanță și consum redus de energie

În condițiile în care se așteaptă ca memoria RAM LPDDR5X să fie adoptată în smartphone-uri în următoarele luni, Realme a decis să facă primul pas și să adauge noul standard de cipuri de memorie de înaltă performanță în viitorul său flagship, GT2 Explorer Master.

Se așteaptă ca Realme să lanseze GT2 Explorer Master pe 12 iulie în China, adică peste mai puțin de o săptămână, conform detaliilor împărtășite pe Weibo. În timp ce alți producători de telefoane continuă să folosească LPDDR5 în telefoanele lor, marca menționată mai sus nu se grăbește să aducă hardware de ultimă generație pe nava sa amiral. Vorbind de flagship-uri, GT2 Explorer Master va dispune, de asemenea, de Snapdragon 8 Plus Gen 1 de la Qualcomm, astfel încât clienții vor avea parte de ce e mai bun din ambele lumi.

Samsung a anunțat anul trecut că va produce în masă RAM LPDDR5X pentru viitoarele smartphone-uri. Până acum, nici măcar seria Galaxy S22 a producătorului sud-coreean nu dispune de această memorie mai rapidă, așa că este posibil ca aceste cipuri să fie găsite anul viitor, când se va pregăti gama Galaxy S23, în primul trimestru. După Samsung, și Micron a început planurile de a produce în masă cipuri de memorie RAM LPDDR5X pentru diverși parteneri. În comparație cu LPDDR5, LPDDR5X este de 1,3 ori mai rapid, oferind viteze de până la 8,5 Gbps, față de lățimea de bandă maximă de 6,4 Gbps a standardului LPDDR5.

Aceste cipuri LPDDR5X sunt, de asemenea, mai eficiente din punct de vedere energetic, consumând cu până la 20% mai puțină energie decât standardul LPDDR5. Dacă se combină memoria îmbunătățită cu Snapdragon 8 Plus Gen 1, care este realizat cu ajutorul procesului de fabricație superior de 4 nm al TSMC, GT2 Explorer Master s-ar putea dovedi un campion al bateriei, deși va depinde de cât de mare este bateria pe care Realme intenționează să o ofere viitorului său flagship, plus toate optimizările software care se așteaptă să sosească.

Pe cât de mult LPDDR5X este un pas înainte față de LPDDR5 în ceea ce privește performanța și consumul de energie, pe atât de mult este costisitor de produs, ceea ce ar putea trage în sus prețul lui GT2 Explorer Master. În prezent, nu știm cât se așteaptă să coste acest flagship în China, dar Realme probabil că va oferi acestui smartphone tratamentul complet de „flagship”, așa că așteptați-vă la un preț piperat atunci când va fi anunțat oficial.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: