Device-uriReview-uriTehnologieTelefoane

[Review] Samsung Galaxy Z Flip

Am testat pentru mai bine de doua saptamani, unul dintre cele mai misto si revolutionare smartphone-uri de pe piata, Samsung Galaxy Z Flip. Un telefon ce iti va oferi o satisfactie foarte mare sa il pliezi si sa il depliezi si cu care te vei lauda in prima saptamana la toti prietenii. Este al doilea smartphone pliabil al companiei, dupa Samsung Galaxy Fold.

Lucruri pozitive

  • hardware puternic
  • camera foto buna
  • device compact cand este pliat
  • autonomie decenta

Lucruri negative

  • se simte fragil;
  • ecranul e predispus la zgarieturi;
  • pret destul de mare;

Specificatii Samsung Galaxy Z Flip

Dimensiuni Deschis: 167.3 x 73.6 x 7.2 mm
Inchis:  87.4 x 73.6 x 17.3 mm
Greutate 183 grame
Display Principal: Dynamic AMOLED de 6.7 inch, rezolutie 1080 x 2636 pixeli, HDR10+
Secundar: Super AMOLED de 1.1 inch, rezolutie 110 x 330 pixeli;
Sistem de operare Android 10 cu One UI 2
Procesor Qualcomm SM8150 Snapdragon 855+ de tip Octa-core (1×2.95 GHz Kryo 485 & 3×2.41 GHz Kryo 485 & 4×1.78 GHz Kryo 485)
GPU Adreno 640 (700 MHz)
RAM si Stocare 8GB RAM si 256GB memorie interna
Camera principala 12 MP, f/1.8, 27mm (wide), 1/2.55″, 1.4µm, Dual Pixel PDAF, OIS
12 MP, f/2.2, 12mm (ultrawide), 1.12µm
4K@30/60fps, 1080p@60/240fps, 720p@960fps, HDR10+
Camera de selfie 10 MP, f/2.4, 26mm (wide), 1.22µm
HDR, 4K@30fps
Alte functionalitati Senzor de amprenta montat pe partea laterala a ecranului
Conectivitate Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5.0, A2DP, LE, GPS cu A-GPS, GLONASS, GALILEO, BDS, NFC, USB 3.1 Type-C
Baterie 3300 mAh cu incarcare rapida la 15W + incarcare wireless

Samsung Galaxy Z Flip Pret Romania

Samsung Galaxy Z Flip poate fi gasit in oferta retailer-ului eMAG.ro la un pret de 6.500 LEI(link achizitie).

Design și Display

Din punct de vedere al design-ului, Samsung Galaxy Z Flip se remarca in principal prin faptul ca este unul dintre cele mai compacte smartphone-uri de pe piata in momentul in care este pliat. Este destul de usor, cantarind circa 183 de grame, greutatea fiind distribuita intr-un mod similar pe ambele parti ale device-ului.

Vorbim despre un device realizat in totalitate din materiale premium, rama fiind realizata din metal, iar spatele fiind realizat din sticla. O capodobera din punct de vedere ingineresc, ce odata depliat vei descoperi ecranul de 6.7 inch in format 21:9. Un ecran, din spusele Samsung, acoperit de o sticla flexibila, iar apoi de o folie de plastic. Marginile sunt o idee cam proeminente pentru a oferi o protectie sporita si o pliere fara deschideri accidentale.

Samsung Galaxy Z Flip Review Romana si Pareri - Foto 6

Dat fiind faptul ca are o protectie de plastic amplicata, ecranul ofera o senzatie la atingere destul de ciudata, iar pe mijlocul acestuia vei regasi o cuta, care in opinia mea nu este deranjanta nici din punct de vedere vizual si nici tactil. De asemenea, avem parte si de un senzor de amprenta, pozitionat pe marginea dreapta deasupra balamalei, deblocand device-ul extrem de rapid(similar cu cel de pe Samsung Galaxy S10e).

Revenind la capitolul pliere, intre cele doua parti care se pliaza exista un mic spatiu, iar deplierea se poate realiza sub mai multe unghiuri, cel mai interesant unghi fiind cel de 90 de grade. Este destul de satisfying sa il pliezi si sa il depliezi si uimitor la ce avans tehnologic s-a ajuns. Totusi, aceleasi lucruri pe care le fac cu un smartphone normal(sa il mai arunc in pat, sa apas mai tare pe ecran sau sa il transtesc pe masa chiar…), parca nu imi vine sa le fac si cu acesta, chiar daca este foarte bine construit.

In ceea ce priveste ecranul, chiar daca este unul foarte bun, oferind o luminozitate destul de ridicata, culori cat se poate de reale si unghiuri relativ bune de vizualizare(as fi preferat ca acesta sa fie in format 18:9 si nu cinematografic 21:9). Avem parte si de asa numitul Galaxy Z Premier Service, astfel ca timp de un an de la achiziție, beneficiezi de reparatie la un pret redus al ecranul Infinity Flex Display.

De asemenea, pentru un plus de protectie asupra sticlei de pe spate, Samsung a inclus in pachet doua bucati de carcase din plastic, ce se ataseaza magnetic si foarte simplu la deivce. As mai remarca faptul ca pe langa display-ul propriu-zis de 6.7 inch, mai avem parte de un display de 1.1 inch Super AMOLED, pozitionat langa sistemul dual de camere, prin care iti sunt afisate notificarile, ceasul si prin care chiar te poti vedea pentru a realiza selfie-uri cu camera wide/ultra wide.

Performanta

Daca pe Galaxy S20 Ultra(review), Samsung foloseste un procesor Exynos 990, pe Galaxy Z Flip s-a preferat sa fie folosit un procesor al anului 2019, un Qualcomm Snapdragon 855+. Iar alegerea din punctul meu de vedere este una chiar inspirata, vazandu-se diferenta in utilizarea zilnica, ne mai avand parte de incalziri ridicole sau de consum excesiv al bateriei.

Baterie si Autonomie

Insumand valorile de pe grafic, autonomia obtinuta cu 19% baterie ramasa este in general de aproximativ 5 ore(Not Great Not Terrible). Pana la urma vorbim de un acumulator de 3.300 mAh, iar autonomia din punctul meu de vedere este ok. Da, as fi preferat la acest ecran de 6.7 inch, o baterie de minim 4.000 mAh. Poate cine stie, la Samsung Galaxy Z Flip 2 vom avea imbunatatiri.

Camera foto

Daca pe ultimele modele doua modele Galaxy S precum Samsung Galaxy S10 Plus sau Samsung Galaxy S20 Ultra avem parte de un sistem format de 3-4 camere foto, in acest caz avem parte de doar 2 camere foto: una wide de 12MP cu diafragma f/1.8, iar alta ultrawide de 12MP cu diafragma f/2.2.

Fotografiile sunt unele tipice pentru orice smartphone de top Samsung, luminozitatea, contrastul, dynamic range-ul, culorile si focalizarea fiind extrem de bune. Mi-ar fi placut totusi sa avem parte si de o camera telephoto/de tip periscop in acesti bani.

Fotografii realizate cu Samsung Galaxy Z Flip

Software

Din punct de vedere al sistemului de operare, Samsung Galaxy Z Flip ruleaza Android 10, avand aplicat skin-ul One UI 2. O interfata snappy, lipsita de bug-uri, ce include functii precum „Link catre Windows”, Bixby Routines, „Iluminare Ecran lateral”, gesturi sau „Mod de uilizare cu o mana”. Chiar daca One UI 2 este optimizat pentru a folosi telefonul cu o singura mana, datorita ecranului in format 21:9, acest lucru este mult mai problematic. Avem parte si de optimizari ale ecranului, in momentul in care pliem telefonul, dupa cum se poate vedea si in screenshot-urile de mai jos in aplicatia camerei si respectic YouTube.

Concluzi Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip este un smartphone misto, satisfacator atunci cand in pliezi/depliezi, foarte bine construit, o capodopera inginereasca ce va intra in buzunarul din fata de la blugi fara nicio problema. In ciuda faptului ca esti bine construit, se simte o idee fragil si nu iti vei permite toate lucrurile pe care le vei face cu un device obisnuit. De asemenea, nici pretul de 6.500 lei(~1340 euro) nu justifica tot acest ansamblu. In rest, Z Flip puncteaza la capitole precum exprienta de utilizare, camera foto, hardware intern si chiar si autonomie.

Poze cu Samsung Galaxy Z Flip

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: