Stiri

Sfârșitul este aproape: Minerii Bitcoin intră oficial în fereastra de capitulare pentru a doua oară în 2022

Capitularea este considerată în general un ingredient vital pentru ieșirea dintr-un regim de scădere, caracterizat de un pesimism extrem și de distrugerea capitalului speculativ, care deschide apoi calea pentru afluxul de capital nou la evaluări foarte atractive. Acum, conform unui indicator crucial, Bitcoin pare să fi intrat în cea de-a doua fereastră de capitulare din 2022.

Puell Multiple se calculează prin împărțirea valorii zilnice de emisiune a Bitcoin, exprimată în USD, la media mobilă pe 365 de zile a acestui indicator. Un rezultat scăzut sugerează că valoarea Bitcoin care este extrasă și care intră în oferta de criptomonede în circulație se află la un discount substanțial în raport cu normele istorice. După cum se poate observa în fragmentul de mai sus, Puell Multiple pentru Bitcoin a fost blocat în zona verde încă din iunie 2022, cu excepția câtorva ieșiri de scurtă durată. Acest lucru indică faptul că minerii Bitcoin au fost stresați din punct de vedere financiar încă de la începutul verii.

De fapt, venitul agregat al mineritului Bitcoin a scăzut acum la minimul ultimilor doi ani.


Între timp, pe măsură ce minerii Bitcoin capitulează, dovezile privind minimele semnificative continuă să crească, așa cum se arată în tweet-ul de mai jos.

Bitcoin înregistrează de obicei o retragere de aproximativ 80% în raport cu maximul istoric precedent. Din acest motiv, ne așteptăm în continuare ca prima criptomonedă din lume să își găsească echilibrul ciclic la un nivel de preț de sub 14.000 de dolari.

Articole similare

Back to top button
%d blogeri au apreciat: